Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Van den Houten voorlopig naar RBC

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-14 00:00:00 // 3100 keer bekeken

Thomas van den Houten werkte onlangs een bevredigende stage af bij de Belgische derdeklasser Hoogstraten. Toch voetbalt de speler uit Goes komend seizoen in Nederland. Bij RBC Roosendaal, dat in de Hoofdklasse een herstart gaat maken.

"Bij Hoogstraten kwam het niet tot een contract en daarom heb ik besloten op de interesse van RBC in te gaan", zegt Van den Houten op Omroep Zeeland. Voor de 20-jarige Zeeuw betekent dat een terugkeer op het oude nest. Van den Houten speelde van zijn elfde tot zijn negentiende immers in de jeugdopleiding van de Roosendalers.

In het seizoen 2009/2010 kreeg hij een opleidingsplaats toegewezen, waardoor hij kon meetrainen met het eerste elftal. Vanwege een gebroken middenvoetsbeentje, opgelopen in de traditionele oefenwedstrijd tegen HSC28, verdween de jonge verdedigerdaarna uit beeld. Op het eind van het seizoen kreeg hij geen nieuw contract en tekende voor de Waalse derdeklasser Olympic Charleroi. De eigenaar deed mooie beloftes; een auto, een appartement en een riant salaris. Het salaris werd de eerste maanden steevast te laat betaald, daarna bleven de betalingen helemaal uit. Reden voor Van den Houten om zijn contract in januari 2011 in te leveren. De laatste maanden kwam hij uit voor zondag-derdeklasser Zeelandia/Middelburg.

De droom op een profcarrire heeft hij nog niet opgegeven. "De regel is dat je op ieder moment van een amateurclub over kunt stappen naar het profvoetbal. Ik ga dus nog proberen een profcontract te verdienen", liet Van den Houtenoptekenen. Hij verwacht in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog stage te kunnen lopen bij enkele Belgische teams.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd