Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 20

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Nieuwe RBC krijgt vorm

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-14 00:00:00 // 3447 keer bekeken

Beoogd hoofdtrainer Eric Hellemons maakt werkt van een doorstart van RBC in de hoofdklasse. Afgelopen weekend legde hij de eerste negen spelers vast. Vandaag gaat Hellemons verder met onderhandelen, weet BN/De Stem. De KNVB eist van RBC dat de club morgen een complete selectie heeft om toegelaten te worden tot de hoofdklasse.

Opvallend is dat Hellemons voor een plaats in het hart van de verdediging in gesprek is met Rob Penders. De 35-jarige Roosendaler zette in mei na achttien seizoenen betaald voetbal (zes bij RBC en twaalf bij NAC) een punt achter zijn profcarrire.

Ook bij de negen spelers waar Hellemons afgelopen weekend mee rond kwam, is er een aantal met een RBC-verleden. Zo keert Sjoerd Schrier na twee jaar Baronie terug op het oude nest en trekt ook Jeroen van Wetten, die afgelopen seizoen in dienst was van topklasser Barendrecht, het RBC-shirt weer aan. De 31-jarige spits speelde tussen 2001 en 2003 al in Roosendaalse dienst.

Volgens Hellemons wordt er door RBC alleen gesproken over amateurcontracten. "Dat kan moeilijk anders in de hoofdklasse en in de situatie waar wij uit komen."

Vorige week sprak de Bredase rechtbank het faillissement uit over profclub RBC. Curator Toine Jacobs is nog volop bezig met de afwikkeling daarvan.

Door de regelgeving van de KNVB is Hellemons gedwongen vooruit te lopen op de geplande doorstart in het amateurvoetbal. Hij werd het zelf vorige week eens met het stichtingsbestuur van de club over zijn aanstelling als hoofdcoach in de hoofdklasse en keerde zaterdag vervroegd terug van een vakantie in Turkije.

Van de selectie van RBC uit het voorbije seizoen blijft nagenoeg niemand over. Alleen Wesley Pollemans en Maarten Boddaert hebben van Hellemons een aanbieding op zak. Daarnaast is het aanblijven van jeugddoelman Matthew Lentink - afgelopen seizoen nog de derde keeper - zeker.

Sander Kruis vertrekt naar Jong Sparta, Ruben Hollemans naar Jong NAC, Erwin Nuytinck naar Excelsior en Melvin Koetsier naar HSC'21 in Haaksbergen.

Naast Schrier, Van Wetten en Lentink legde Hellemons ook de Filipijnse international Jason de Jong (ex-Veendam, ex-NAC-jeugd), Oudenbosschenaar Mohamed Mekkaoui (GPC Vlissingen), Saradin Ziani (hoofdklasser Leonidas), Jordao Pattinama (Feyenoord amateurs) en de broers Selwin en Yorick Hulsman (beiden Boeimeer) vast.

Waar hoofdklasser RBC komend seizoen moet gaan spelen is nog niet zeker. De club hoopt het eigen stadion, dat nu wellicht eigendom wordt van de gemeente, straks te kunnen huren.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd