RBC failliet verklaard

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-08 00:00:00 // 2909 keer bekeken

RBC is ter ziele als betaald voetbal organisatie meldt BN/De Stem. De rechtbank in Breda heeft de Roosendaalse voetbalclub woensdag om half drie failliet verklaard. De Bredase advocaat Toine Jacobs, die al bewindvoerder was bij RBC, is benoemd tot curator.

Met een overgrote meerderheid (29 stemmen tegen en 5 voor) veegde de Roosendaalse gemeenteraad maandagavond 30 mei het verzoek van RBC om extra steun te geven van tafel. De gemeente wilde niet garant staan voor een nieuwe lening van 1 miljoen euro voor de noodlijdende voetbalclub.

Die garantstelling had er voor moeten zorgen dat RBC geld had kunnen lenen om zo tot een akkoord te komen met de schuldeisers.

RBC deed na het afketsen van de gemeentelijke steun nog verwoede pogingen om op andere manier het benodigde geld bij elkaar te krijgen, maar ook dat leverde niets op.

6 mei was het nog groot feest in Roosendaal. Op de laatste speeldag in de Eerste Divisie wist RBC handhaving af te dwingen door met 3-2 te winnen van FC Dordrecht. RBC hoopte mede op basis van die fantastische apotheose van het seizoen dat het ook financieel goed zou komen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd