Ook bewindvoerder somber gestemd

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-07 00:00:00 // 2678 keer bekeken

De tijd dringt en het nieuws wordt er niet positiever op. BN/De Stem weet dat het 'commercile bedrijf' dat zich afgelopen weekeinde als potentile redder van RBC opwierp alweer is afgehaakt. "Dat bedrijf wilde met veel te weinig geld over de brug komen n eiste een contrabankgarantie. Daar hadden we helemaal niks aan", zegt bewindvoerder Toine Jacobs.

Jacobs beslist woensdag aan het einde van de middag of hij het faillissement van RBC aanvraagt. De Bredase advocaat is bijzonder somber gestemd. "Ik geloof niet in sprookjes en de redding van RBC zou een regelrecht sprookje zijn." Als Jacobs het faillissement aanvraagt zal de Bredase rechtbank dat naar verwachting nog woensdag uitspreken.

De groep sponsors rond Ad van Alebeek was dinsdag nog druk doende om de 1,3 miljoen bijeen te brengen die nodig is om het faillissement af te wenden, maar Van Alebeek kon nog altijd geen positief signaal richting de noodlijdende voetbalclub geven.

Intussen heeft de KNVB aan RBC gevraagd om komende vrijdag langs te komen in Zeist om te praten over de huidige sursance van betaling en de eventuele gevolgen voor de proflicentie van de club. Die licentie raakt RBC bij een faillissement sowieso kwijt. Formeel heeft de club na een uitspraak van de rechter nog wel acht dagen de tijd om in beroep te gaan.

De executieverkoop van de inventaris van RBC, die de belastingdienst voor woensdag op het programma had staan, is door de sursance van de voetbalclub voorlopig van de baan. Daarnaast waren Essent en KPN van plan om woensdag de levering van stroom en telefoonverdingen aan RBC stop te zetten vanwege de betalingsachterstanden van de voetbalclub. Maar in samenwerking met de gemeente Roosendaal zijn telefoon en elektriciteit voorlopig toch gewaarborgd, zegt Jacobs.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd