Bewindvoerder geeft RBC ?hooguit twee dagen?

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-07 00:00:00 // 3371 keer bekeken

De Bredase advocaat mr. Toine Jacobs, die gisteren door de rechtbank werd benoemd als bewindvoerder bij RBC, geeft de Roosendaalse voetbalclub nog hooguit twee dagen om uit de financile problemen te komen. Dat meldt BN/De Stem. Er zijn nu alleen maar kosten en totaal geen inkomsten. Als er binnen 48 uur niets veranderd is, ben ik gedwongen het faillissement aan te vragen, zegt Jacobs.

RBC verraste gisteren vriend en vijand door niet zelf het aangekondigde faillissement aan te vragen, maar een verzoek om uitstel van betaling te doen. Dat werd gehonoreerd door de Bredase rechtbank. Tijdens de nu verleende surseance heeft RBC de kans om bij de schuldeisers een crediteurenakkoord af te dwingen.

Voor zon akkoord heeft de club echter 1,3 miljoen euro nodig en dat geld is nog altijd niet bijeengebracht door de groep sponsors die daar al sinds Hemelvaart over praat. Langer dan nog twee dagen wachten, acht Jacobs onverantwoord. Dat gaat echt niet meer. Van die sponsors heb ik echter nog geen concreet plan gezien.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd