Offici?le mededeling KNVB inzake RBC Roosendaal

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-06 00:00:00 // 3521 keer bekeken

De KNVB heeft van RBC Roosendaal vernomen dat de club surseance van betaling heeft aangevraagd. Volgens het licentiereglement kan surseance van betaling, reden zijn om de licentie in te trekken (artikel 12 lid 2 onder d). De licentiecommissie zal op korte termijn overleggen over de verdere procedure.

Mocht de licentiecommissie na beraad beslissen het proces tot het intrekken van de licentie te starten, dan wordt - zoals reglementair vastgesteld - eerst advies gevraagd aan het bestuur betaald voetbal van de KNVB en de Centrale Spelersraad (CSR). De CSR heeft dan twee weken om de licentiecommissie te adviseren.

Deze adviezen zijn niet bindend, maar de licentiecommissie moet bij een besluit dat indruist tegen het advies van de CSR, wel twee weken bedenktijd in acht nemen.

De KNVB verwijst voor meer informatie met betrekking tot de (financile) positie van RBC Roosendaal naar de club. Wel kan de KNVB aangeven dat RBC Roosendaal sinds enige tijd in categorie I is ingedeeld vanwege de financile positie. Bovendien is er reeds een definitieve sanctie (3 winstpunten in mindering) opgelegd.

Bron: KNVB.nl




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd