Tussen hoop en vrees

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-05 00:00:00 // 2750 keer bekeken

Het is nog altijd onzeker of RBC Roosendaal behouden blijft voor het betaalde voetbal. De clubleiding zou eigenlijk maandag het faillissement aanvragen, maar heeft nog steeds goede hoop dat een groep sponsors de club bijtijds redt. Maandag wordt waarschijnlijk meer duidelijk.

'De gesprekken lopen nog altijd. Als we er geen vertrouwen meer in hadden, dan waren we er al lang mee gestopt', vertelt crisismanager Ad van Alebeek aan Voetbal International. 'Een aantal partijen die we bij het project willen betrekken was een lang weekend weg. Vandaar dat we maandag verder praten. We doen er alles aan om de deadline van 12:00 uur te halen. Hoewel het inmiddels kort dag wordt, heb ik er nog altijd vertrouwen in.'

De clubleiding van RBC maakte afgelopen woensdag bekend dat het maandag 6 juni een faillissementsaanvraag zou indienen. Naar verwachting zal op dinsdag 7 juni het faillissement daadwerkelijk worden uitgesproken. Dat betekent dat de geldschieters tot uiterlijk dinsdagochtend de tijd hebben om het geld bij elkaar te krijgen.

'Dat klopt inderdaad', aldus Van Alebeek. 'Als RBC maandag om 12:00 uur het faillissement aanvraagt en wij hebben om 15:00 uur alsnog het benodigde geld, dan kan de club verder. Toch is die spanning niet goed. Morgen praat directeur Jeffrey Kooistra het personeel bij en het zou fijn zijn als hij dan al duidelijkheid kan scheppen. We doen er alles aan om zo snel mogelijk met een passend antwoord te komen.'

Saillant detail daarbij is het bedrag dat de groep sponsors bij elkaar denkt te brengen. Terwijl advocaat Hans van Oijen aangaf dat 1,6 miljoen euro nodig was, denken de weldoeners dat 1 1,2 miljoen euro voldoende is. Daarmee wordt de schijn gewekt dat een deel van de huidige schuldeisers wil participeren in het reddingsplan. Tot op heden is niet bekend welke sponsors onderdeel vormen van de reddingsoperatie.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd