Treffers: RBC kan door als 2e elftal van NAC

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-03 00:00:00 // 2644 keer bekeken

Spelersmakelaar Arie Treffers uit Hank heeft bij RBC een plan ingediend voor de toekomst van de club. "Er moet n voetbalholding West-Brabant komen, met n directie, waar NAC en RBC allebei in opgaan. Beide clubs en beide clubnamen blijven bestaan, maar RBC wordt eigenlijk het tweede elftal van NAC", vertelt hij in BN/De Stem.

Treffers heeft dat plan ook voorgelegd aan de groep geldschieters die momenteel bezig is een plan te bedenken om RBC alsnog te redden.Treffers: "Dan kunnen jonge talentvolle spelers in Roosendaal worden opgeleid, en als ze rijp zijn voor de eredivisie de overstap maken naar Breda. Dat heeft voor beide clubs voordelen: NAC in de eredivisie en RBC in de top van de eerste divisie met af en toe een nacompetitieplek. Gaat het goed met NAC, dan gaat het goed met RBC. En omgekeerd."

RBC's crisismanager Ad van Alebeek bevestigt dat hij bekend is met de visie van Treffers. "Maar dat is iets wat eventueel in de loop van volgend seizoen kan worden uitgewerkt. Daar is nu geen tijd meer voor. Nu moet er simpelweg geld op tafel komen. En snel. De groep mensen die hierbij betrokken is, zijn allemaal mensen met een RBC-hart. Wij doen ook meer een beroep op hun emotie dan op hun zakelijk instinct. Zakelijk moet je hier geen geld meer insteken. Emotioneel wel, als je de club nog wil redden."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd