Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 25

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Geldschieters RBC zwijgen

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-03 00:00:00 // 2860 keer bekeken

De geldschieters die bezig zijn om RBC alsnog te redden, zwijgen als het graf over hun plannen. Ad van Alebeek, die als crisismanager bij de groep is gehaald, wil in BN/De Stem alleen kwijt dat het overleg nog gaande is. En zolang dat zo is doen wij geen mededelingen. Dat zou het proces kunnen schaden.

Oost-Brabander Van Alebeek heeft in zijn rol als crisismanager eerder ervaring opgedaan bij AGOVV, FC Den Bosch, FC Eindhoven en Fortuna Sittard.

Naar verluidt is John Heijnen van het van origine Steenbergse automatiseringsbedrijf Databyte de belangrijkste persoon in de reddingsgroep voor RBC. Heijnen zelf ontkent dat echter in alle toonaarden. Volledig uit de lucht gegrepen, laat hij weten. Ook voormalig RBC-directeur Jan Pollemans, die eveneens bij het overleg betrokken zou zijn, hult zich in stilzwijgen. Geen commentaar.

Volgens spelersmakelaar Arie Treffers uit Hank zijn Pollemans en Heijnen wel degelijk betrokken bij de ultieme reddingsactie. Treffers vertelt dat hij de groep geldschieters onlangs heeft bijgepraat over zijn eigen ideen hoe de toekomst van RBC, en ook NAC, veiliggesteld kan worden.

Van Alebeek bevestigt dat hij bekend is met de visie van Treffers. "Maar dat is iets wat eventueel in de loop van volgend seizoen kan worden uitgewerkt. Daar is nu geen tijd meer voor."

RBC maakte woensdag bekend het faillissement aan te gaan vragen omdat de club geen uitweg meer ziet uit de financile crisis. RBC heeft een schuldenlast van in totaal 5,2 miljoen euro. Een half miljoen daarvan moet de club betalen aan de belastingdienst, die inmiddels beslag heeft gelegd op de inventaris van RBC.

Binnen de club wordt alvast nagedacht over de mogelijkheid om na een faillissement een doorstart te maken in de hoofdklasse. Volgens de regels van de KNVB heeft RBC dan nog tot 15 juni om een amateurselectie samen te stellen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd