Het gaat eindelijk beginnen!

Gepost door:Remy // 2006-08-10 00:00:00 // 2872 keer bekeken

Morgen is de eerste speelronde van de Jupiler League. RBC vangt in eigen huis aan met een wedstrijd tegen TOP Oss, de club van trainer Hans de Koning.

TOP Oss eindigde vorig seizoen als elfde in de eerste divisie. Na een dramatische start van de competitie leefde de Brabantse club op en dat resulteerde in een periodetitel, de eerste in de clubhistorie. In de play-offs om promotie naar de Eredivisie trof men in de eerste ronde AGOVV Apeldoorn, dat gemakkelijk aan de kant wordt gezet. Eredivisionist NAC was de volgende tegenstander. Na drie gelijke spelen ging TOP Oss pas in de verlenging van het derde duel ten onder. Het seizoen 2005/2006 werd zo het meest succesvolle ooit van de Osse BVO.

In de zomermaanden versterkte TOP Oss zich met Wouter van den Herik, Marko Kolsi, Joshua Brard,Rosco Cyrus en afgelopen week werd overeenstemming bereikt met Alexander Prent, die n seizoen wordt gehuurd van NEC. Bovendien verliep de voorbereiding op het nieuwe seizoen redelijk. Er werd gewonnen van onder andere NEC en Maccabi Tel Aviv, maar Team VVCS (team voor werkloze profs) en FC Twente versloegen TOP met ruime cijfers. Afgelopen dinsdag stond er nog een oefenduel tegen de amateurs van Herpinia op het programma, dat eindigde in 1-11 overwinningvoor de mannen van De Koning. Onder andere Martijn van Galen was trefzeker. De aanvaller was in het verleden nog bij RBC actief, maar werd ontslagen nadat hij zich had misdragen toen hij gewisseld werd.De selectie van TOP herbergt nog twee ex-RBC'ers:middenvelder Marcel van der Sloot en keeper Wilko de Vogt.

RBC heeft metDanny Guijt, Henk Vos en Eric Atuahene drie spelers die ook in het rood-witte shirt van TOP Oss hebben gespeeld. De thuisploeg verwelkomde op de eerste training de nieuwelingen Gerry Koning, Sjack van Rijsbergen, Sjoerd Schrier, Kees Kwakman, Benny Kerstens, Eric Atuahene, Peter Jungschlger, Sven Delanoy, Hans Denissen, Edouard Duplan, Laurens ten Heuvel, Kevin Diaz en Benjamin Martha.Daarnaast kwam RBC de oefencampagne ongeslagen door en heeft de club de hoogste begroting van de eerste divisie.

TOP Oss-trainer Hans de Koning schuift de favorietenrol dan ook naar RBC. 'Het is duidelijk dat RBC vrijdag de favoriet is. Toch zullen we onze huid zo duur mogelijk verkopen. Als we er in slagen om de, vorig seizoen zo kenmerkende elementen als strijd, teamgeest en natuurlijk gewoon goed en verzorgt positiespel, ook nu weer op de mat te leggen, dan zijn er beslist kansen op een positief resultaat', zo valt te lezen op de officile site van de Ossenaren.

Vermoedelijke opstellingen:
RBC Roosendaal: Friebel; Koning, Molenaar, Kwakman, Fleur; Delanoy, De Lange, Jungschlger; Duplan, Ten Heuvel enDenissen.

TOP Oss: De Vogt; Kazlauskas, Van Dalen, Ripson, Ririhena; Rosalia, Schoofs, Van der Sloot; Zafarin, Van Galen enVan den Herik.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd