Sponsors RBC doen laatste reddingspoging

Gepost door:ForzaRbc // 2011-06-02 00:00:00 // 2699 keer bekeken

RBC Roosendaal kreeg maandag te horen van de gemeente Roosendaal dat hetgeen garantstelling van een miljoen euro kreeg. Dit was nodig om het naderende faillissement af te wenden. Het verhaal leek afgelopen woensdagmorgen over, maar er is nog hoop. Een groep sponsors probeert RBC alsnog in leven te houden. Donderdagochtend kwamen de geldschieters in het diepste geheim bij elkaar in het bijzijn van crisismanager Ad van Alebeek.

De sponsors proberen een miljoen euro bijeen te brengen. Dat bedrag is nodig om de club in de Jupiler League te houden. Een akkoord heeft het tot dusver nog niet opgeleverd, zo weet de PZC. Vrijdag en (indien nodig) dit weekend wordt er verder gepraat. Het benodigde geld dient voor maandag 12.00 uur op tafel te liggen.

Advocaat Hans van Oijen bevestigt de initiatieven. "Maar ik geloof het pas als het geld op mijn rekening staat. Ik heb de afgelopen weken, sinds ik me bezig houd met RBC, al zoveel verhalen gehoord en die hebben tot dusver niets opgeleverd."

Tevenswaakt hijervoor om 'valse hoop' te wekken bij de vijftig personeelsleden van RBC die bij het faillissement hun baan verliezen. "Dat wil ik niet doen tegenover mensen die nog twee maanden salaris en vakantiegeld te goed hebben. De aandeelhoudersvergadering van de club heeft dinsdagavond besloten het faillissement aan te vragen omdat ze geen andere uitweg meer zag. Dat is nog steeds de situatie. Natuurlijk kan de club gered worden als er vr dinsdag iemand met een zak geld langskomt. Maar nogmaals: ik geloof het pas als ik het zie."

De advocaat twijfelt of het benodige miljoen wel genoeg is voor de redding van de Roosendaalse trots. "Een schuldsanering was mogelijk met drie ton van sponsors en een miljoen van de gemeente. Dan is er nu dus 1,3 miljoen nodig."

RBC heeft een schuldenlast van in totaal 5,2 miljoen euro. Een half miljoen daarvan moet de club betalen aan de belastingdienst, die inmiddels beslag heeft gelegd op de inventaris van RBC. Binnen de club wordt alvast nagedacht over de mogelijkheid om na een faillissement een doorstart te maken in de hoofdklasse. Volgens de regels van de KNVB heeft RBC dan nog tot 15 juni om een amateurselectie samen te stellen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd