Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Spelers RBC: ?Jezus man, dit komt echt hard aan?

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-02 00:00:00 // 3541 keer bekeken

Toegangspoorten en de hoofdingang op slot. De lamellen van de kantoorruimtes potdicht. Het RBC-stadion was donderdag hermetisch afgesloten. Als zwijgend signaal dat de club komende dinsdag ten grave gedragen wordt. RBC gaat het faillissement aanvragen. En schriftelijke mededeling op het raam van het supportershome: Roosendaal, stad zonder hart voor RBC.

Woensdag waren er nog wel mensen bij het stadion. Met strakke gezichten en pratend op gedempte toon. Alsof er zojuist een goede vriend overleden was. "En zo is het eigenlijk ook", zei Leo van Campenhout, elftalbegeleider van de bijna failliet verklaarde voetbalclub. "Je weet dat het er aan zit te komen, net als wanneer er iemand op sterven ligt. Maar de mededeling dat het zover is, verrast en raakt je dan toch nog altijd."

Van Campenhout werd woensdagochtend ingelicht over de op handen zijnde faillissementsaanvraag. Net als alle andere RBC'ers. De spelers vernamen het nieuws namens de directie per e-mail. "Erg triest", zei Jordy Zuidam, afgelopen seizoen aanvoerder van RBC. "Vooral voor de club en de fans, die volgend jaar het 100-jarig bestaan wilden vieren." Voor hem zelf is het minder erg, aldus Zuidam. "Er is belangstelling van andere clubs, ik zal wel ergens onderdak vinden."

Maarten Boddaert stond woensdag tussen de treurende fans bij het stadion. De geboren Roosendaler (21) wist dat beoogd hoofdcoach Eric Hellemons hem graag bij de ploeg gehouden had. "Nu moet ik op zoek naar een andere club. Nee, interesse was er nog niet. Ik speel hier al sinds mijn dertiende, h. Jezus man, dit komt echt hard aan."

Bron: BN/De Stem

Erwin Nuytinck, die afgelopen seizoen op 16-jarige leeftijd zijn debuut maakte en tevens jeugdinternational is, lijkt zichnet als Zuidamweinig zorgen te hoeven maken over zijn voetbaltoekomst. Tegenover PZC zegt de Zeeuw het vervelend te vinden dat zijn tijd bij RBC zo moet eindigen. "Tot een week geleden had ik nog wel hoop dat het goed zou komen met de club. Maar in de afgelopen dagen werd wel duidelijk dat RBC failliet zou gaan. Ik ben deze week niet meer in Roosendaal geweest, maar ik ga er nog wel naartoe om wat spullen op te halen. Het is heel jammer dat het zo is gelopen. Ik probeer nu voor mezelf te trainen, om weer fit te worden na mijn schouderoperatie. Ik moet op dit moment ook aan mezelf denken en ik wist ook al dat ik bij een faillissement op andere aanbiedingen terug kon vallen."

"Volgende week heb ik een aantal gesprekken met clubs. Bij clubs uit de eredivisie zal het dan zijn om in de A1 te beginnen, bij clubs in de Jupiler League om een plek in de eerste selectie. Dat is een afweging die ik moet maken. Ik heb zeven jaar bij RBC gespeeld, dan ken je de club van binnen en van buiten. Het is vervelend dat het zo eindigt."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd