Reacties op faillissementsaanvraag

Gepost door:Remy // 2011-06-01 00:00:00 // 2905 keer bekeken

De bijna 100-jarige club RBC is niet meer. Met de faillissementsaanvraag voor de Roosendaalse club komt een einde aan profvoetbal in Roosendaal. Trainers, personeel, oud-RBC'ers reageren emotioneel. "Het komt erg hard binnen."

Eric Hellemons
Trainer Eric Hellemons wist dat het faillissement er aan zat te komen, maar merkte dat de uiteindelijke klap toch aankwam. "Op het moment dat het toch verteld wordt, komt dat bij heel erg hard binnen. Niet alleen bij mij, maar ook bij mensen die al lang bij de club betrokken zijn. Sommigen werken hier al veertig, vijftig jaar voor de club. Dat doet iets met je."

Robert Maaskant
Ook oud-trainer Maaskant reageert ontdaan vanuit Polen. Maaskant wist RBC naar de eredivisie te loodsen en heeft warme herinneringen aan de club uit Roosendaal. "Het raakt me meer dan ik gedacht had. Het is het begin van mijn carrire als tyrainer geweest. Raar dat zo'n club dadelijk niet meer bestaat. Zeker voor de mensen die hun ziel en zaligheid daarin hebben gelegd daar valt een stuk van hun leven weg, dat vind ik heel erg."

Een medewerker
De bijeenkomst woensdagochtend waar het personeel werd ingelicht, was emotioneel. "Je weet dat het komt en toch schrik je er van", zegt een baliemedewerker. "Mensen zijn weggelopen bij de bijeenkomst omdat ze het niet aankonden. Vooral zij die al heel lang bij de club betrokken zijn, doet het pijn."

Advocaat Van Oijen
Advocaat Hans van Oijen laat weten dat het faillissement het einde van betaald voetbal in Roosendaal betekent. "De reglementen van de KNVB zijn duidelijk, bij faillissement verlies je de proflicentie. Een doorstart is dan niet mogelijk. RBC kan nog wel in de hoofdklasse uitkomen." Volgens Van Oijen wordt er binnen de club emotioneel gereageerd op het faillissement. "Het hakt er hard in. Niet alleen bij directeur Kooistra, die dag en nacht gewerkt om RBC te kunnen redden, maar ook bij andere medewerkers van RBC. Vijftig werknemers verliezen hun baan."

Bron: OmroepBrabant

Via DEZE LINK zijn meerdere beeld- en audiofragmenten tevinden met reacties




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd