Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

'Ik speelde al sinds mijn vijfde bij RBC'

Gepost door:Remy // 2011-06-01 00:00:00 // 2903 keer bekeken

RBC Roosendaal heeft woensdag het faillissement aangevraagd. De club houdt op te bestaan. Sander Kruis, kind van de club, ziet een droom uiteen spatten.

"Ik speel al sinds mijn vijfde bij RBC", zegt de 19-jarige Kruis in gesprek met Goal.com. "Van scouten was toen nog geen sprake. In die tijd kon je jezelf nog aanmelden. Ik heb daar alle elftallen doorlopen en intussen maakte RBC zelf ook sprongen en redde het zelfs tot de Eredivisie. De club degradeerde enis daarna min of meer in verval geraakt."

Nadat Kruis op 16-jarige leeftijd werd uitgenodigd voor een stage bij Ajax leek de weg naar het profvoetbal open te liggen. Het toernooi in Itali waar onder meer AC Milan de tegenstander was ligt nog vers in het geheugen van de speler die in de spits en op 'tien' uit de voeten kan. Maar een overstap naar Amsterdam zat er niet in. Hij bleef bij RBC en maakte daar dit seizoen zijn debuut.

Begin van het einde
"Ik zat aan het begin van dit seizoen al tegen het eerste aan", vervolgt Kruis. "Eric Hellemons liet me al een paar oefenwedstrijden meedoen enik mocht mee op trainingskamp naar Turkije. Daarna ging het snel en mocht ik vaker trainen. Toen Dean Gorr werd aangesteld zat ik vast in de selectie. Onder hem debuteerde ik ook. Dat was uit op 18 maartbij de toenmalige koploper FC Zwolle. Ik mocht twintig minuten voor tijd invallen en we wisten daar een punt te pakken.Het stadion zat vol en zoiets vergeet je nooit meer."

Zijn echte hoogtepunt in een prille loopbaan was op de laatste speeldag. FC Dordrecht kwam op bezoek in Roosendaal. Het was een wedstrijd die de thuisploeg moest winnen om in de Jupiler Leagueteblijven. "Het was mijn vijfde wedstrijd waarin ik inviel. We kwamen 3-2 voor en we blevener op spectaculaire wijze in.Op dat moment kon ik mijn geluk niet op."

En nu?
RBC handhaafde zich en Kruis leek verzekerd van nogminimaal een seizoen in de hoofdmacht. Maar een paar weken later bestaat RBC niet meer. "Een droom spat uiteen. Ik breek net door en op dat moment is het einde verhaal. Hoe wrang is dat?! Ik heb meegekregen dat RBC misschien een doorstart wil maken in de Hoofdklasse. Maar dat is ook nog niet eens zeker. Dat zal voor mij persoonlijk ook het laatste alternatief zijn. Ik ga nu actief op zoek naar een andere profclub. Ik wil er nu nog alles aan doen om mijn droom van profvoetballer te verwezenlijken", besluit Kruis, die flink baalt. "Maar ik niet alleen. Ik had net contact met mjin ploeggenoot Ruben Hollemans. Ook hij is er kapot van. Hij moet ook op zoek naar iets anders."

Bron: Goal.com




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd