'Moeite om de tranen binnen te houden'

Gepost door:Remy // 2011-06-01 00:00:00 // 2856 keer bekeken

Robert Maaskant was in totaal drie periodes werkzaam als hoofdtrainer bij RBC Roosendaal. Hij promoveerde met de Roosendalers zelfs twee keer naar de Eredivisie.

Woensdagochtend, kort na het verschijnen van het persbericht dat RBC het faillissement heeft aangevraagd, reageert de huidige trainer van Wisla Krakow dan zeer ontdaan. "Ik ben hier enorm door geraakt en ik had het eerlijk gezegd ook niet verwacht. Ik wist wel dat de situatie al jaren zorgelijk was, maar ik had nog wel de hoop dat er iemand op zou staan."

Dat is niet gebeurd en dat doet de oefenmeester veel. "Ik heb jaren mijn hele ziel en zaligheid in de club gestoken en nog steeds heb ik veel contact met mensen bij de club. Voor veel van die mensen valt er hiermee een stuk van hun leven weg. Ik heb dan ook veel moeite gehad om de tranen binnen te houden."

Maaskant had het alles en iedereen bij RBC gegund om een herstart te maken. "Helaas is het ze niet gegund en dat is heel jammer. Ik heb persoonlijk enorm veel aan de club te danken en ik bewaar er hele mooie herinneringen aan."

Bron: BN/DeStem




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd