RBC heeft schuld bij gemeente

Gepost door:Remy // 2007-01-12 00:00:00 // 2682 keer bekeken

RBC heeft een schuld van 275.000 euro bij de gemeente Roosendaal. Wethouder Jan Pelle zal daarom het toezicht verscherpen. Zo zal de club investeringen boven de duizend euro (dat was 50.000 euro) eerst moeten laten goedkeuren door de zogenaamde toetsingscommissie. 'Ze krijgen een zwaarder regime aan hun broek', aldus Pelle in BN/DeStem.

Algemeen directeur Manfred Laros begrijpt dat de gemeente zich zorgen maakt. 'Wij delen haar zorg en geven onze medewerking aan het verscherpte toezicht. We zien mogelijkheden om nog voor het einde van dit seizoen de zaken financieel op orde te hebben. We denken daarbij onder andere aan het organiseren van een meerdaags muziekfestival.' Daarnaast is de verkoop van spelers een mogelijkheid. 'Maar tot nu toe hebben zich nog geen genteresseerden gemeld. Bovendien moeten de transferbedragen wel aan onze verwachtingen voldoen. We houden geen uitverkoop. Dat past niet bij onze sportieve ambities om te promoveren.' Pelle is het daar niet helemaal mee eens. 'Ik begrijp de emoties rondom de club. Maar het oplossen van de financile problemen prevaleert wat mij betreft.'

De politieke partijen vinden het teleurstellend dat ze niet eerder genformeerd zijn door het college van B&W. De PvdA heeft inmiddels elf schriftelijke vragen aan B&W opgesteld. Bovendien wil de partij in de raadsvergadering van 25 januari een debat over de kwestie. D66 zegt alvast niet mee te werken als er opnieuw wordt gevraagd om een garantstelling.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd