Reacties na wonderbaarlijke ontsnapping

Gepost door:Remy // 2011-05-07 00:00:00 // 3120 keer bekeken

Het meest angstige moment uit mijn voetballoopbaan. Eric Hellemons kijkt terug op het schot van Erik Quekel op de lat, in de slotfase van de wedstrijd tegen FC Dordrecht. En balletje maakt dus het verschil tussen topklasse en eerste divisie. Dat is voetbal. Was die bal erin gegaan, dan had de wereld er morgen een heel stuk beroerder uitgezien. Maar wat ben ik trots op een groep die de laatste weken onder enorme druk stond. Alle problemen vloeiden samen met die drie punten in mindering die ons afhankelijk maakten van andere ploegen. Gelukkig, het is goed afgelopen, aldus Mister RBC in BN/DeStem.

Met een assist en twee goals was Melvin de Leeuw de held van de avond. Dat ik in mijn afscheidswedstrijd zo beslissend ben, vind ik prachtig. Ik heb veel te danken aan de club en aan Eric Hellemons. Hij is toch de man geweest die mij een kans heeft gegeven. Dit is de mooiste manier om RBC te verlaten. Nu is de gemeente aan zet. Ik hoop dat zij de vereniging de helpende hand wil toesteken.

Doelman Melvin Koetsier, die het afgelopen jaar amper wedstrijden heeft gekeept, moest er in de belangrijksteduels van het seizoen direct staan als vervanger van de geschorste Arjan Christianen. Ik kan nauwelijks geloven dat het geluk deze keer aan onze zijde was. We hebben zoveel rampspoed gehad, zoveel ellende over ons heen gehad en zoveel tegenslagen moeten overwinnen. Dan is het prachtig dat het ons nu een keertje mee zit. Noem het een bizar slot van een seizoen vol uitersten.

Na de Great Escape hoopt RBC nu op een reactie vanuit de politiek of het bedrijfsleven. Wij hebben onze sportieve plicht gedaan. Meer dan dit kunnen wij echt niet meer doen. Vanavond heb je kunnen zien dat RBC leeft. Het stadion zat vol met 5.000 toeschouwers. Dan kun je mij niet wijsmaken dat er geen draagvlak is, aldus aanvoerder Jordy Zuidam, die na afloop op het veld voor een mooi moment zorgde door samen met zijn zoontje uitgebreid het succes te vieren.

Ook bij trainer Dean Gorr was de opluchting groot. Spijt van zijn beslissing om bij RBC aan de slag te gaan heeft hij naar eigen zeggen nooit gehad. Wat ik deze maanden heb meegemaakt leer je niet in de schoolbanken. Verder wil ik de KNVB bedanken. Zij hebben de jongens tot in hun ziel geraakt met die drie strafpunten. Die gasten zijn op scherp gezet. Het was het laatste extraatje dat ze nodig hadden. Een geweldig einde van een heftige periode.

Toen ik in 1988 bij RBC begon, stonden we er ook zo voor. Ergens onderaan. Je ziet wat er daarna kan gebeuren. Aan het woord is Pierre van Hooijdonk. Die lullige tegenvaller van de afgelopen week, toen ze opeens op de laatste plaats belandden, hebben ze toch maar mooi overwonnen. Dat is de grootste verdienste.

Conny Kerkhof-Mos, voorzitter van de raad van commissarissen, was vooral blij met de support. Wat ik het belangrijkste vind, is dat het publiek zo massaal achter ons is gaan staan. Het kn dus wel in Roosendaal. We hebben een engeltje op onze schouder gehad, zeker bij die bal op de lat op het eind. Het team heeft tot de laatste snik geknokt. Dit is werkelijk geweldig.

Jan Suijkerbuijk, wethouder van Rucphen en bovenal RBC-fan, hoopt dat heel West-Brabant nu achter RBC gaat staan. De winst is binnen, maar we zijn er nog niet. Nu moeten we ook financieel overwinnen. RBC overstijgt Roosendaal, hier ligt een taak voor de hele regio.

De voorzitter van het stichtingsbestuur, Maurice Beijsens, gaat vandaag meteen aan de slag om de toekomst van de club veilig te stellen. Je ziet dat op zon belangrijk moment allerlei krachten loskomen. Daar moeten we nu de vruchten van plukken.

Oscar Timmers: RBC heeft dit seizoen te vaak verzuimd voor de volle winst te gaan. Daarom is het geweldig dat het nu wl gelukt is. Ook sponsor Wilco Beljaars is zielsgelukkig. Wat was ik zenuwachtig. We hebben gewonnen op wilskracht. Gelukkig blijven we in de Jupiler League. Nu kunnen we serieus naar de financile problemen gaan kijken.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd