Voorbeschouwing RBC-FC Dordrecht

Gepost door:Remy // 2011-05-04 00:00:00 // 3141 keer bekeken

RBC heeft een verschrikkelijke week achter de rug. Na de oorwassing tegen RKC kreeg de club woensdag drie punten in mindering vanwege niet op orde zijnde financin. Op de laatste speeldag is er tegen FC Dordrecht slechts n optie: winnen!

De strafmaatregel van de KNVB heeft de ranglijst danig veranderd. Het ontlopen van degradatie is nog steeds mogelijk voor de Roosendalers, maar daarbij zijn zij wel afhankelijk van de resultaten van de concurrenten Almere City FC en Fortuna Sittard.

De stand:

#ClubD PDVDTDS
16Fortuna Sittard33264168-27
17Almere City FC33254583-38
18RBC Roosendaal33233564-29

Het programma:
Fortuna Sittard-RKC Waalwijk
FC Den Bosch-Almere City FC
RBC Roosendaal-FC Dordrecht

Als RBC vrijdag niet wint, is degradatie een feit. Bij een overwinning zijn er verschillende scenarios mogelijk:
i. Almere City wint niet van FC Den Bosch. Bij een gelijkspel zouden de Flevolanders evenals RBC op 26 punten komen, maar het doelsaldo van RBC is beduidend beter. Almere degradeert in dit geval.

ii. Almere City wint van FC Den Bosch en Fortuna Sittard verliest van RKC. Fortuna en RBC eindigen dan beiden met 26 punten. De reglementen betaald voetbal voor het seizoen 2010/2011 vermelden het volgende over een gelijke stand:

Art. 17 lid 4 onderdeel a. Wanneer in een competitie een of meer elftallen in aanmerking komen voor een titel, promotie of degradatie is het doelsaldo beslissend, indien het behaalde aantal punten gelijk is. Is het doelsaldo gelijk dan is het aantal doelpunten voor beslissend. Is ook het aantal doelpunten voor gelijk, dan wordt een beslissingswedstrijd of een beslissingswedstrijdenreeks gespeeld.

Als RBC dus met n goal verschil wint en Fortuna Sittard met n doelpunt verschil verliest, is RBC alsnog de klos als gevolg van de scoringsarmoede van de Roosendalers. Bij grotere uitslagen redt RBC het op basis van het doelsaldo en degraderen de Limburgers.

iii. Almere City wint van FC Den Bosch en Fortuna Sittard verliest niet van RKC. RBC degradeert.

De kans dat RKC een steek laat vallen op bezoek bij Fortuna lijkt klein, aangezien de Waalwijkers het kampioenschap binnen kunnen halen. Zij zouden echter aan een gelijkspel genoeg kunnen hebben, tenzij FC Zwolle met minstens drie doelpunten verschil wint uit bij sc Cambuur.

RBCs tegenstander van vrijdag, FC Dordrecht, was met FC Den Bosch nog verwikkeld in een strijd om een plaats in de play-offs om promotie. Ook de Schapenkoppen kregen woensdag echter drie punten aftrek,waardoor zij kansloos zijn voor een ticket voor het toetje van de competitie. Dit lijkt gunstig voor RBC, ware het niet dat er voor Den Bosch, de opponent van Almere, nu niet meer zoveel op het spel staat. Overigens zou dit verhaal nog een merkwaardig staartje kunnen krijgen. FC Dordrecht is namelijk woedend over de strafpunten en spant een kort geding aan tegen de licentiecommissie van de KNVB. Dit kort geding dient vrijdagmiddag, enkele uren voor de wedstrijd

Tot zover het rekenwerk. RBC kan geen invloed uitoefenen op de resultaten op andere velden en moet bovenal zelf zien te winnen. Het ontwijken van degradatie zou een ware Houdini-act zijn. Bij een zege moet het raar lopen wil RBC niet minstens n van de twee concurrenten onder zich houden, maar een driepunter is allerminst vanzelfsprekend. De laatste overwinning dateert immers alweer van 17 januari, toen Almere City met 4-2 werd verslagen.

In de race om de play-offs was FC Dordrecht bezig aan een goede reeks met slechts n nederlaag in de laatste zeven duels (uit bij BV Veendam). Verder werd er tweemaal gewonnen en vier keer gelijk gespeeld. Vorige week werd in eigen huis FC Emmen met 2-1 verslagen.

Op voorhand lijkt het twijfelachtig of de wedstrijd met 22 spelers beindigd gaat worden. RBC pakte dit seizoen zeven rode kaarten, waarvan het merendeel de laatste weken. Aan de zijde van FC Dordrecht is de discipline helemaal ver te zoeken. Liefst twaalf keer werd een Dordtenaar vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd. Als gevolg van schorsingen mist RBC vrijdag Joey Brock en Felino Jardim. Clubtopscorer Melvin de Leeuw, die vorige week werd gespaard, is er wel weer bij.

Het is vrijdagavond alles-of-niets voor RBC en daarbij is uw steun nodig! De hoop is gevestigd op een vol en oranje gekleurd stadion. Net als bij het thuisduel tegen AGOVVkrijgt iedereen die in het oranje is gekleed gratis toegang tot de publieke tribunes.

RBC Roosendaal-FC Dordrecht
Datum: 6 mei 2011
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter:
Van Hulten
Assistent-scheidsrechters: Buiting en Ten Hoove
Vierde official: Otto




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd