Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Beslist KNVB over degradatie?

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-05-03 00:00:00 // 3091 keer bekeken

RBC is er niet in geslaagd de 1,3 miljoen euro bijeen te krijgen die de licentiecommissie van de KNVB eist als kasgeld om het lopende seizoen af te maken. Voor 29 april moest RBC aantonen dat er voldoende zekerheid bestaat over het feit dat de club voor 30 juni het geiste bedrag weet binnen te halen.

RBC's algemeen directeur Jeffrey Kooistra bevestigt aan BN/De Stem dat het vereiste bedrag, waarvoor de gemeenteraad vorige week weigerde een garantie af te geven, er nu nog niet is. Over hoeveel geld er wel al binnen is, doet hij voorlopig nog geen uitspraken.

Kooistra zegt dat in het door de KNVB geiste plan van aanpak echter een onderbouwing is opgenomen die de licentiecommissie ervan moet overtuigen dat de club over twee maanden wel over de 1,3 miljoen euro aan liquide middelen beschikt. Daarmee zouden de Roosendalers aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen. "We wachten af of de licentiecommissie met deze onderbouwing akkoord kan gaan", laat Kooistra weten.

Morgen verwacht hij uitsluitsel van de voetbalbond. Is de onderbouwing naar de mening van de commissie onvoldoende, dan worden winstpunten in mindering gebracht en kan de proflicentie van RBC worden ingetrokken.

Een bron binnen Fortuna Sittard, dat ook tegen degradatie strijdt, meldt dat de KNVB twee zaken heeft lopen tegen RBC. Het liquiditeitsprobleem (-3 punten) en het voeren van een ondoorzichtige administratie (-1 punt). De mogelijkpuntenaftrek zou dan bestaan uit (maximaal) 4 punten.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd