Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

?Einde betaald voetbal in Roosendaal nabij?

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-04-28 00:00:00 // 3368 keer bekeken

BN/De Stem meldt dat RBC Roosendaal zo goed als zeker op houdt te bestaan. De KNVB heeft de club twee weken geleden gesommeerd aan te tonen dat er voldoende geld in kas is om aan alle betalingsverplichtingen van het lopende seizoen te voldoen.

Dat geld is er niet. RBC Roosendaal moet daarom 700.000 euro lenen, maar daarvoor is een nieuwe gemeentegarantie nodig. Een grote meerderheid van de Roosendaalse gemeenteraad ziet dat niet zitten.

Wethouder Toine Theunis zei gisteravond dat hij enkele uren voor de raadsvergadering onaangenaam werd verrast door het verzoek van RBC.

"De brief van de KNVB ligt al twee weken bij de club en pas nu worden we genformeerd. De raad wordt daardoor in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd."

RBC's algemeen directeur Jeffrey Kooistra wees gisteren op de consequenties van een 'nee' van de raad. "Dit is het einde van het betaalde voetbal in Roosendaal. Als we punten in mindering krijgen, degraderen we en raken we onze licentie kwijt. Of we gaan failliet. Terwijl de voorbije maanden vreselijk hard is gewerkt om 1,3 miljoen euro bijeen te krijgen. Dat is slechts ten dele gelukt. We dachten tot 30 juni de tijd te krijgen, maar de KNVB informeerde tussentijds naar de financile stand van zaken. Toen werden we verplicht voor 29 april zeven ton aan liquide middelen aan te boren", zegt Kooistra

Eerder stelde de gemeente Roosendaal zich garant voor een bedrag van 3,2 miljoen euro voor rente en aflossing van de hypotheek op het stadion en werd 263.000 euro aan rekeningen betaald die RBC Roosendaal niet had voldaan.

UPDATE

Jeffrey Kooistra heeft vanochtend spelers en technische staf ingelicht over de grote financile problemen van de club. Ook de belastingdienst behoort tot de schuldeisers van RBC. Gisterochtend kwamen ambtenaren langs om alles te noteren wat zich aan spullen in de kantoren van de club bevindt.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd