Voorbeschouwing RBC-AGOVV

Gepost door:Remy // 2011-04-21 00:00:00 // 2955 keer bekeken

Bij een overwinning op Fortuna Sittard zou RBC praktisch zeker zijn van lijfsbehoud in de Jupiler League. Het liep echter anders. In Limburg werd met 2-0 verloren, waardoor RBC met nog drie wedstrijden op de rol nog steeds n van de drie degradatiekandidaten is. Fortuna is in punten gelijk gekomen met de Roosendalers, maar heeft een iets slechter doelsaldo. Almere City FC wist vorige week een punt te veroveren en verkleinde de achterstand zodoende naar vier punten. Het doelsaldo van de ploeg van interim-trainer Dick de Boer is met afstand het slechtste van de overgebleven degradatiekandidaten. Sinds het aantreden van De Boer verloor Almere echter niet meer (acht punten in vier duels), waardoor het voor RBC zaak is zelf punten te gaan pakken. De eerste en ogenschijnlijk beste mogelijkheid daartoe is aanstaande vrijdag, als de ploeg van trainer Dean Gorr AGOVV Apeldoorn ontvangt.

Na de wedstrijd tegen AGOVV gaat RBC nog op bezoek bij RKC, dat profiteerde van de misstappen van FC Zwolle en nu weer volop meedoet in de strijd om het kampioenschap. De laatste wedstrijd van het seizoen wordt in eigen huis afgewerkt tegen FC Dordrecht. Die ploeg maakt nog een rele kans om zich te plaatsen voor de play-offs. AGOVV daarentegen speelde zich vorige week definitief veilig en voetbalt nergens meer om. De ploeg van trainer Hans de Koning liet Almere City terugkomen van 3-1 tot 3-3, maar de puntendeling was voldoende voor lijfsbehoud. Daarmee kan de club uit Apeldoorn tevreden zijn, aangezien het maar liefst negen punten aftrek kreeg.

Ondanks het goede werk van De Koning, zal de trainer aan het eind van dit seizoen (zijn eerste bij de club) vertrekken en vervangen worden door Hans van Arum. AGOVV beschikt niet over voldoende middelen om de voormalig oefenmeester van FC Oss een nieuw contract aan te bieden.

Behalve dat AGOVV dit seizoen geen echt doel meer heeft, kan RBC hoop putten uit het feit dat de tegenstander van vrijdag het de laatste tijd niet moet hebben van de uitwedstrijden. Recent werd verloren van FC Dordrecht (4-1), RKC (4-0) en FC Emmen (6-0). Er werd nog wel met 0-1 gewonnen bij FC Eindhoven, dat n punt haalde uit de laatste tien wedstrijden. AGOVV speelde al veel doelpuntrijke wedstrijden,wat resulteert in opmerkelijke doelcijfers: 51 voor en 72 tegen. Michiel Hemmen beleeft dit seizoen zijn doorbraak en is met negentien goals uit 27 duels topscorer.

RBC wist daarentegen slechts n keer het net te vinden in de laatste vijf wedstrijden. De maker van dat doelpunt, Junior Livramento, ontbrak tegen Fortuna wegens een knieblessure maar is tegen AGOVV weer inzetbaar. Linksback Joey Brock keert terug na een schorsing. Wie het doel van de Roosendalers verdedigt is nog onduidelijk. Arjan Christianen ging namelijk in beroep tegen een schikkingsvoorstel van vier duels schorsing (waarvan n voorwaardelijk) naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Fortuna. Zijn eventuele vervanger, Melvin Koetsier, heeft vorig seizoen al aangetoond een prima doelman te zijn. Destijds werd hij echter steeds sterker naarmate hij meer wedstrijden keepte. Bij afwezigheid van een belofteteam heeft Koetsier dit seizoen alleen de trainingen om fit en in vorm te blijven.

Met een overwinning op AGOVV zou RBC zich een zeer goede dienst bewijzen, maar het blijft interessant wat er op de andere velden gebeurt. De voorlaatste speelronde zou van cruciaal belang kunnen zijn, aangezien RBCs concurrenten elkaar dan treffen in een rechtstreeks duel.

Het resterende programma van de degradatiekandidaten:

RBC Fortuna Sittard Almere City FC
AGOVV (thuis)sc Cambuur (uit)Helmond Sport (thuis)
RKC Waalwijk (uit)Almere City FC (uit)Fortuna Sittard (thuis)
FC Dordrecht (thuis)RKC Waalwijk (thuis)FC Den Bosch (uit)


Vanwege het grote belang van de wedstrijd tegen AGOVV hoopt RBC op grote steun vanaf de tribunes. Op initiatief van het bedrijfsleven krijgen alle supporters die in het oranje zijn gekleed gratis toegang tot het stadion!

RBC Roosendaal-AGOVV Apeldoorn
Datum: 22 april 2011
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Janssen
Assistent-scheidsrechters: Jansen en Van de Ven
Vierde official: Boot




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd