Interviews
Meest recente interviews

Knappe overwinning RBC C1, D1 knokt zich terug na 1-3 achterstand

Gepost door:Remy // 2011-04-17 00:00:00 // 2980 keer bekeken

RBC C1 heeft zijn laatste thuiswedstrijd in de 1e divisie op overtuigende wijze gewonnen van Willem II/RKC C1 en nam zo met opgeheven hoofd afscheid van het thuispubliek in n rampseizoen wat degradatie naar de 2e divisie tot gevolg had. RBC C1 Willem II/RKC C1 was geen wedstrijd van hoogstaand niveau, maar stond wel bol van de spanning. De nummer laatst van de 1e divisie kwam halverwege de 1e helft knap op voorsprong door n doelpunt van Hakan Patan en knokte voor wat het waard was om deze stand vast te houden tot aan de rust. Echter n foutje van de Roosendaalse doelman die zich geheel verkeek op n hoge stuiterbal luidde geheel onverwacht de gelijkmaker in waarmee beide ploegen de kleedkamer opzochten na n enerverende 1e helft. In het 2e bedrijf probeerden de Tilburgers snel n voorsprong te forceren en kregen daar helaas weer de hulp bij van de Roosendaalse doelman, die overigens behoudens deze 2 foutjes n meer dan puike partij stond te keepen. RBC was dus weer eens ongelukkig op achterstand gekomen, iets wat de ploeg dit seizoen al zo vaak overkomen is en ging verwoed op jacht naar de gelijkmaker,welke er ook kwam na n goed lopende aanval. Afmaker deze keer was Bas van den Broek die de bal beheerst naast de doelman in het doel schoof. RBC nam na deze opsteker geen genoegen met n gelijkspel en bleef gedreven en met n tomeloze inzet het doel van de gasten bestoken, daarbij vaak onterecht terug gevlagd door de assistent-scheidsrechter van de gasten, maar ook hij moest lijdzaam toezien dat Hakan Patan met n schitterende lobbal de boomlange doelman het nakijken gaf. De slotfase was nog even hectisch en spannend voor het Roosendaalse doel maar uiteindelijk wist het team van Henk Vos de overwinning knap naar zich toe te trekken op n waar knollenveld waarop voetballen eigenlijk onmogelijk was. Dit mag de gemeente Bergen op Zoom zich aanrekenen. Zij zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de velden, maar doen er verdomd weinig aan, wat vorig seizoen ook al het geval was aan het eind van het seizoen.

RBC D1 moest zaterdag eerst flink op achterstand komen voordat het team van Gompie Nooijens wakker schrok tegen degradatiekandidaat Fortuna Sittard D1. Na n ruststand van 1-2 liepen de bezoekers in het Mariflex Stadion na de hervatting nog uit naar 1-3 en toen vond de thuisploeg het wel welletjes. Door 3 goals van Diego Snepvangers en 1 van Sebastian Verhulst werd deze achterstand snel omgebogen in n 4-3 voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven waardoor degradatie van de Zuid-Limburgers n feit was. RBC D1 herstelde zich enigszins na de oorwassing welke het vorige week in Breda kreeg.

Voor RBC A1 staat er niets meer op het spel en dat was duidelijk te zien zaterdag. In n eerste helft die slaapverwekkend was tegen Excelsior Maassluis A1 viel er weinig te genieten in het voorjaarszonnetje in het stadion. Enige hoogtepuntje was de gelijkmaker van Chawilla Doekhi die de bal van zon 40 meter hoog boven de Maassluise doelman tegen de netten joeg. Na de rust werd het spel wel iets beter maar was het nog van n bedenkelijk niveau en leek RBC door n misverstand achterin de defensie van de gasten waar Hakan Aksoy goed profiteerde alsnog de overwinning naar zich toe te halen. Echter de ploeg uit het Westland vecht dit seizoen nog wel ergens om en dat is lijfsbehoud in de 3e divisie en wist alsnog de verdiende gelijkmaker na weer slap ingrijpen van de RBCers te scoren. Voor RBC A1 hoefde het nadien allemaal niet zo meer, de spelers zaten met hun hoofd al bij het etentje wat er als afsluiting van deze wedstrijd was zodat deze wedstrijd voor de RBC supporters uitging als de spreekwoordelijke nachtkaars. RBC A1 kan zich dit seizoen hofleverancier van het 1e elftal noemen, want na Pepijn Veerman, Erwin Nuytinck, Ruben Hollemans en Sander Kruis was Anes Beslija de 5e speler uit het elftal van Marco Jalink die afgelopen vrijdag zijn debuut in de hoofdmacht maakte en hij deed dat op n meer dan verdienstelijke manier.

RBC B1 won in Tilburg de altijd beladen wedstrijd tegen Willem II/RKC B2 met 0-1 waardoor het elftal van John de Frel zich vaster nestelde op de 5e positie in de 1e divisie en die plaats kunnen ze in de laatste wedstrijd niet meer verspelen. n Groot compliment voor deze groep inclusief begeleiding. RBC C2 speelde met 0-0 gelijk tegen Almere City FC C2 en RBC D2 tenslotte ging met 8-1 onderuit bij de ongeslagen kampioen PSV D2 maar dat was min of meer ingecalculeerd. Volgende wedstrijd en tevens de laatste van dit seizoen gaat het er echt om voor de jongens van Gijs v/d Bom wanneer het speelt tegen Cortgene/JVOZ D1.