Voorbeschouwing Fortuna Sittard-RBC

Gepost door:Remy // 2011-04-14 00:00:00 // 2647 keer bekeken

RBC was vorige week hard op weg om goede zaken te doen. Het nam een voorsprong tegen Telstar, dat niet uitstraalde dat het de wedstrijd nog zou gaan kantelen. Dat kantelmoment kwam er echter toch. Roel de Graaff pakte twee domme gele kaarten, waardoor RBC een uur met een man minder stond. De 1-0 werd met hand en tand verdedigd, maar in de 82e minuut moesten de Roosendalers alsnog een tegendoelpunt toestaan. Na afloop waren er gemengde gevoelens. Enerzijds was men opgelucht dat de schade ondanks de ondertalsituatie beperkt was gebleven. RBC liep een puntje uit op Fortuna Sittard en de marge van vijf punten met Almere City FC bleef intact. Anderzijds was er het besef dat RBC bij een overwinning al zo goed als veilig zou zijn geweest. Het belang van de volgende wedstrijd is er niet minder om geworden. Fortuna Sittard-RBC. D-Day.

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Onder de nieuwe trainer Dick de Boer pakte hekkensluiter Almere zeven punten uit drie duels. Ter vergelijking: RBC voetbalde sinds de winterstop in dertien wedstrijden eveneens zeven punten bij elkaar Ook Fortuna Sittard veroverde de laatste weken aanzienlijk meer punten, al verloor het vorige week op bezoek bij FC Volendam. Inmiddels is het ongemeen spannend geworden in de kelder van de Jupiler League.

De stand:

#Club D PDS
15AGOVV Apeldoorn3029-21
16RBC Roosendaal3025-20
17Fortuna Sittard3022-28
18Almere City FC3020-42

De defensie van RBC krijgt aanzienlijk minder tegendoelpunten te verwerken dan die van de concurrenten, waardoor het doelsaldo in het voordeel is van de Roosendalers. Bij een overwinning op Fortuna zou de ploeg van Dean Gorr dus alleen in theorie nog bijgehaald kunnen worden.

Een zege is voor RBC, zeker buitenshuis, echter niet vanzelfsprekend. In Sittard wist RBC zelfs nog nooit te winnen. Desondanks mogen de Brabanders hoop houden op een resultaat. Van de zeven ontmoetingen eindigden er namelijk vijf in een gelijkspel. Sinds de laatste degradatie troffen beide clubs elkaar viermaal. De eerste keer werd het 2-2, de drie daaropvolgende seizoenen bleef de confrontatie doelpuntloos. Op voorhand zou een nieuwe puntendeling niet slecht zijn. Zeker niet als RBC wat hulp krijgt van AGOVV, dat op hetzelfde moment thuis uitkomt tegen Almere City FC.

Vanwege alle blessures en schorsingen houdt RBC een matig elftal over. De laatste weken hebben de Roosendalers echter aangetoond als team te kunnen strijden om lijfsbehoud. Tegen FC Zwolle leverde dat een onverwacht punt op en tegen Go Ahead Eagles en Telstar had er wellicht meer ingezeten als er negentig minuten met elf man had kunnen worden gespeeld.

De boel bij elkaar houden en vooral niet verliezen lijkt dus het devies. RBC gaat deze belangrijke wedstrijd in zonder Joey Brock, die tegen Telstar alweer zijn negende gele kaart van het seizoen kreeg, en Roel de Graaff. De aanvaller is na zijn uitsluiting tegen de Velsenaren zelfs helemaal niet meer welkom bij RBC. Ruben Hollemans keert daarentegen terug van een schorsing en aanvaller Pepijn Veerman is weer inzetbaar na een blessure.

Fortuna Sittard-RBC Roosendaal
Datum: 15 april 2011
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Trendwork Arena
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Assistent-scheidsrechters: De Wit en Schaap
Vierde official: Dieperink




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd