RBC A1 kampioen 3e divisie

Gepost door:Remy // 2011-04-10 00:00:00 // 3237 keer bekeken

RBC Roosendaal A1 is zaterdag kampioen geworden in de 3e divisie B. De Roosendalers wonnen de lastige uitwedstrijd bij Spartaan 20 A1 met 0-1. Door deze overwinning zijn ze niet meer te achterhalen door Barendrecht A1. De achtervolger ging zelf thuis onderuit tegen GDA A1, dus zelfs bij puntverlies had de vlag in Roosendaal uitgehangen kunnen worden. RBC A1 herpakte zich in deze belangrijke wedstrijd goed na de nederlaag vorige week bij ASWH A1 en was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar in de 1e helft wist het ondanks het overwicht niet tot scoren te komen. Echter in de 10e minuut na rust brak Ronald Ouwens de ban voor de koploper toen hij met n schitterende lob de doelman van de gastheren het nakijken gaf. Bij deze ene goal zou het uiteindelijk blijven waardoor het kampioenschap voor het team van Marco Jalink n feit was. RBC A1 heeft hiermee zijn doelstelling gehaald zo snel mogelijk terug te keren naar n hoger plan na het dramatisch verlopen seizoen 2009/2010. RBC Roosendaal feliciteert spelers en begeleiding met dit behaalde kampioenschap. RBC A1 zal tijdens de thuiswedstrijd RBC AGOVV op 20 april gehuldigd worden in het Mariflex Stadion. Dinsdag a.s. 12 april wacht de volgende krachtmeting voor de kersverse kampioenen wanneer het moet aantreden in de finale van de beker thuis in het Mariflex Stadion, tegenstander dan is Kloetinge A1 en ook hier ligt er wellicht n prijs in het verschiet voor onze jongens. Aanvang van deze wedstrijd is om 18.45 uur.

RBC D2 is nog volop in strijd voor lijfsbehoud in de 2e divisie en dat het ongemeend spannend is in deze competitie blijkt wel uit de stand, zelfs de nr. 7 RKTVC kan nog op de voorlaatste plaats eindigen, zo dicht zit alles met uitzondering van RKVVO D1 bij elkaar. RBC D2 moest na de nederlaag vorige week bij UNA winnen van Willem II/RKC D2 om boven de beruchte streep te blijven en de jongens van Gijs v/d Bom hebben zich dat deze week tijdens de trainingen goed in de oren geknoopt want zaterdag gaven ze in het voorjaars zonnetje n staaltje goed voetbal weg. Het won de wedstrijd tegen de Tilburgers met duidelijke cijfers 3-0 en die uitslag was geeneens geflatteerd want RBC was velen malen beter in deze wedstrijd dan de tegenstander. Walif Ouldchikh was verantwoordelijk voor alle 3 de Roosendaalse goals waarvan de tweede er eentje was van ongekende schoonheid. RBC steeg door de overwinning weer n paar plaatsjes, staat nu op de 8e plaats gedeeld met UNA D1 met 22 punten uit 20 wedstrijden, gevolgd door Roosendaal D1 en JVOZ/Cortgene D1 die 21 punten uit 20 wedstrijden hebben. RBC D2 speelt volgende week de uitwedstrijd tegen kampioen PSV D2 en treft in de laatste wedstrijd JVOZ/Cortgene D1 dus blijft het ongemeen spannend voor de jongens van RBC in de eindfase van de competitie.

RBC B1 verloor onverwacht thuis van Fortuna Sittard met 2-4 terwijl RBC C1 met 4-0 klop kreeg op de Hertgang in Eindhoven bij PSV C1. RBC C2 verloor thuis geheel onnodig van Go Ahead Eagles C4 met 2-3 en ook bij de spelers van RBC D1 lijkt het seizoen al voorbij te zijn, het ging kansloos onderuit bij NAC D1 met maar liefst 5-0.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd