Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 25

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-Telstar

Gepost door:Remy // 2011-04-07 00:00:00 // 2974 keer bekeken

Met nog vijf duels te gaan is RBC zowaar een degradatiekandidaat. Wie had een maand of drie geleden gedacht dat de club nog in deze situatie terecht zou komen? Sindsdien werd echter alleen nog maar gewonnen van Almere City FC, waardoor RBC in rap tempo afgleed op de ranglijst. Inmiddels hebben de Roosendalers even weinig (24) punten verzameld als Fortuna Sittard en zelfs eentje minder dan Almere City. Dankzij de minpunten die de twee concurrenten kregen toegekend, houdt RBC nog een voorsprong van respectievelijk twee en vijf punten. Dat er punten gepakt moeten worden is duidelijk, zeker omdat Almere zijn laatste twee wedstrijden won en Fortuna zelfs zeven punten overhield aan de laatste drie duels.

Het resterende programma:
Telstar (thuis)
Fortuna Sittard (uit)
AGOVV Apeldoorn (thuis)
RKC Waalwijk (uit)
FC Dordrecht (thuis)

De directe confrontatie met Fortuna Sittard is uiteraard van groot belang, maar ook in de thuisduels moeten resultaten worden geboekt en daar lijken mogelijkheden te liggen. RBC begint aanstaande vrijdag tegen Telstar, dat ook verre van indrukwekkend presteert. Met 29 punten uit evenzoveel duels en een voorsprong van tien punten op de hekkensluiter kan de club van Jan Poortvliet echter al wel met een gerust hart naar volgend seizoen toewerken. Daar ligt met name een taak voor de technische leiding van de club, aangezien Telstar voor volgend seizoen pas over drie spelers beschikt en dus nog zon twintig voetballers zoekt.

Mogelijk kan AZ uitkomst bieden voor Telstar. Ook dit seizoen heeft de eredivisieclub meerdere talenten bij de Velsenaren ondergebracht. En van hen is Wouter de Vogel. De aanvallend ingestelde middenvelder, dit seizoen goed voor zes doelpunten, kan bij AZ een contract voor drie jaar tekenen, maar staat naar verluidt ook in de belangstelling van diverse andere clubs op het hoogste niveau.

De ploeg van Poortvliet speelde zijn laatste twee wedstrijden gelijk: 2-2 tegen FC Dordrecht en 0-0 tegen FC Zwolle. Ook RBC hield stand tegen Zwolle, maar het ging afgelopen maandag ongelukkig onderuit tegen Go Ahead Eagles. Een zwaar gehavend team kwam al vroeg met tien man te staan en liep in de tweede helft tegen twee tegengoals aan, waar het zelf twee gigantische kansen onbenut liet. Scoren is sowieso een probleem voor de Roosendalers. De laatste velddoelpunten werden gemaakt op 18 februari tegen sc Cambuur. Daarna wist alleen Ralf Seuntjens nog het net te vinden uit een strafschop. Met 32 doelpunten is RBC de minst doeltreffende club in de Jupiler League. Desondanks is het doelsaldo nog wel beter dan dat van de twee concurrenten in de strijd tegen degradatie.

RBC gaat tegen Telstar op jacht naar de zevende driepunter van het seizoen. Op bezoek bij de Noord-Hollanders werd de enige uitoverwinning tot nu toe gevierd. Seuntjens, Van der Sloot en Toet maakten destijds de openingstreffer van Holwijn ongedaan. Opvallend is dat bij drie van de zes zeges de tegenstander langdurig met een man minder speelde als gevolg van een rode kaart. Zelf pakte RBC afgelopen maandag twee rode kaarten, waardoor Ruben Hollemans en Sander Kruis tegen Telstar op het strafbankje zitten. Wesley Pollemans, Mels van Driel en Melvin de Leeuw keren juist terug na een schorsing.

RBC Roosendaal-Telstar
Datum: 8 april 2011
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Haverkort
Assistent-scheidsrechters: Grosveld en Janson
Vierde official: Berben




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd