RBC zal maandag betalen

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-04-06 00:00:00 // 3126 keer bekeken

De RBC-fans balanceren de laatste dagen tussen hoop en vrees. Jeffrey Kooistra doorbreekt in BN/De Stem het stilzwijgen en zegt dat RBC komende maandag niet omvalt voor een bedrag van nog geen 13.000 euro.

Hij reageert daarmee op geluiden uit de Roosendaalse gemeenteraad dat RBC zijn hypotheekafbetaling aan de BNG (Bank Nederlandse Gemeenten) van bijna dertien mille maandag wellicht niet kan voldoen. "Natuurlijk gaan wij betalen. Wij hebben nooit een signaal afgegeven dat dit niet zo zou zijn."

Kooistra houdt nog wel een slag om de arm. "Zoals iedere organisatie hebben wij te maken met crediteuren n debiteuren. Als onze debiteuren hun afspraken nakomen, doen wij dat ook richting onze crediteuren."

Kooistra zegt 'enorm te balen van alle suggestieve verhalen' over de situatie bij zijn club. "We hebben de voorbije anderhalf jaar enorme stappen gezet. RBC is nu volledig in balans. Onze inkomsten zijn dit seizoen vier ton minder dan begroot, maar onze uitgaven ook. De problemen zijn puur een erfenis van het verleden. Oude schulden. Je kunt dergelijke betalingen wel een jaar rekken, maar geen vier jaar. En dt zorgt nu voor onze liquiditeitsproblemen."

Kooistra probeert uit alle macht een miljoen euro los te weken bij het bedrijfsleven in Roosendaal en omstreken. "Dan zijn we structureel uit de problemen. Het voortbestaan van RBC staat nu voorop. Daarbij is alles bespreekbaar. Ook een eventuele verkoop van de club aan investeerders. Maar nee, daar zijn op dit moment geen concrete gesprekken over gaande."

Wethouder Toine Theunis zegt dat hij niet meteen het faillissement van RBC aanvraagt, mocht de club maandag toch in gebreke blijven. De BNG haalt de dertien mille dan bij de gemeente, omdat die garant staat voor de 3,2 miljoen grote lening van RBC. "Voor 12.900 euro ga ik het faillissement niet aanvragen. Maar ik heb natuurlijk wel te maken met de gemeenteraad en als die het geld wil invorderen, moet ik dat uitvoeren." Een faillissement van RBC kost de gemeente 3,5 miljoen euro.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd