Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC moet maandag betalen

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-04-06 00:00:00 // 2957 keer bekeken

BN/De Stem meldt dat de gemeente Roosendaal maandag 11 april weet waar zij aan toe is met RBC. De BVO is verplicht om die dag bijna 13000 euro af te betalen bij de Bank Nederlandse Gemeenten. Als RBC in gebreke blijft, haalt de BNG het geld direct weg bij de gemeente Roosendaal omdat die garant staat voor de nettoschuld van totaal 3,2 miljoen euro.

Dat maakte wethouder Toine Theunis gisteravond bekend naar aanleiding vragen van raadslid Ton Schijvenaars. Theunis maakte duidelijk dat het gemeentebestuur absoluut niet in die situatie wil belanden. "Dan zou ook Roosendaal een van de crediteuren van RBC worden. Dat zijn we tot op heden niet." Theunis toonde zich somber over een gelukkige afloop van de malaise bij RBC. Ook de belastingdienst zou het gehad hebben met de club.

Wethouder Theunis maakte er verder geen geheim van dat de gemeente op alles voorbereid is. We hebben een meer dan compleet draaiboek klaar liggen en dat is ook niet prettig om te zeggen. Theunis heeft van dag tot dag contact met RBC. Het lot van de club ligt nu al in handen van schuldeisers die niet betaald worden door RBC. Dat gaf RBC-directeur Jeffrey Kooistra vorige week overigens al toe. Op carnavalsmaandag 7 maart voerde RBC overleg met de sponsors. Toen werd volgens Theunis duidelijk dat een nieuwe lening financieel niet meer haalbaar was voor de betaald voetbalclub. Het lukte simpelweg niet om rente en aflossing van een lening in de toch al strakke begroting te breien.

Alleen cash geld - de ruim n miljoen euro - zou de club nog kunnen redden. Carnavalsdinsdag volgde spoedoverleg tussen RBC en Theunis. Die beloofde gisteravond dat hij de gemeenteraad dinsdag meteen op de hoogte brengt van het wel of niet aflossen door RBC van de bijna 13.000 euro bij de Bank Nederlandse Gemeenten. Kooistra was niet bereikbaar voor commentaar.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd