Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC heeft op korte termijn vier ton nodig

Gepost door:Remy // 2011-04-01 00:00:00 // 3029 keer bekeken

RBC kampt wederom met acute financile problemen. Op dit moment kan de club niet aan de betalingsverplichtingen voldoen, waardoor schuldeisers hetfaillissement zouden kunnen aanvragen. Het negatieve eigen vermogen bedraagt bijna 2,4 miljoen euro. Daarnaast ontstaat door tegenvallende sponsorinkomsten en recettes een tekort van vier ton op de huidige begroting. Op korte termijn is een bedrag van 400.000 euro nodig om te overleven. RBC doet al enkele weken een poging om geld los te krijgen bij het bedrijfsleven. We hebben een miljoen euro nodig om structureel uit de problemen te komen. Daarvan is inmiddels zes ton door bedrijven, met een hart voor RBC, toegezegd. Maar dat geld komt alleen als ik ook de laatste vier ton weet te vinden. Want die bedrijven steken natuurlijk geen geld in een club, als die daarna weer in de problemen kan raken, legt algemeen directeur Jeffrey Kooistra uit in BN/DeStem. Het zou doodzonde zijn als voor vier ton het betaald voetbal in Roosendaal de nek wordt omgedraaid. Zeker als je ziet van hoever deze club de afgelopen anderhalf jaar gekomen is.

Kooistra is in gesprek met schuldeisers om te voorkomen dat het faillissement wordt aangevraagd.
Ik kan die crediteuren slechts vragen dat niet te doen. Hoe lang we hebben om het geld voor die schuldeisers bijeen te brengen? Geen idee. Misschien een week, misschien twee, misschien enkele maanden. Dat hangt van de goodwill van de crediteuren af.

RBC hield de problemen bewust stil. De gemeente is op 9 februari ingelicht over het dreigende tekort van vier ton op de begroting. Uit onderzoek van de gemeentelijke toetsingscommissie kwam het liquiditeitstekort naar boven. Deze week kwam de problematiek toch in de krant. Kooistra: Ik betreur het dat het nieuws nu naar buiten is gekomen. Dat kan mijn overleg met het bedrijfsleven frustreren. Of dat bedrijven zijn die er juist belang bij hebben dat de buitenwereld weet dat zij RBC helpen? Nee joh, dat zijn bedrijven met een hart voor onze club, die ons om die reden steunen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd