Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Weer financi?le problemen voor RBC

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-03-31 00:00:00 // 3811 keer bekeken

RBC is opnieuw in zwaar financieel weer terecht gekomen, meldt BN/De Stem. De kans is groot dat de club straks niet meer aan al haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Dat heeft de betaald voetbal organisatie (BVO) het gemeentebestuur van Roosendaal aangegeven.

De voorzitters van alle politieke raadsfracties zijn van de problemen bij RBC op de hoogte gebracht. Ze hebben over de verstrekte informatie geheimhoudingsplicht opgelegd gekregen.

RBC heeft nog ruim 3 miljoen euro af te lossen bij de Bank Nederlandse Gemeenten. De gemeente Roosendaal staat voor meer dan dat bedrag garant. In oktober 2010 kwamen BVO en gemeente bovendien nog een regeling overeen, opdat de club zo een hypotheekschuld van 263.000 euro kon wegwerken. RBCs algemeen directeur Jeffrey Kooistra gaf gisteren toe dat het aflossen van die regeling meteen dit jaar al een probleem vormt, daar moeten we een oplossing voor bedenken.

Kooistra ontkende niet dat oude leningen als molenstenen om de nek van RBC hangen en momenteel de liquiditeit in gevaar brengen. Maar: We hebben de zaken goed onder controle en staan er beter voor dan anderhalf jaar geleden. Met andere partijen moeten we naar oplossingen zoeken om verplichtingen uit vooral het verleden betaalbaar te houden. Daar werken we keihard aan, maar dat kunnen we niet alleen.

Overigens heeft RBC de spelerssalarissen afgelopen maand drie weken later uitbetaald dan gebruikelijk. De technische staf en het management hebben hun salaris helemaal nog niet ontvangen.



UPDATE
De financile moeilijkheden bij RBC blijken nog groter dan verwacht. De voetbalclub heeft op korte termijn vier ton nodig om uit de problemen te geraken. Dat is donderdag bevestigd door clubdirecteur Jeffrey Kooistra. RBC kan op dit moment niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen. Kooistra hoopt de tonnen die nodig zijn los te weken bij het bedrijfsleven.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd