RBC A1 doet goede zaken in Barendrecht, doek valt voor C1

Gepost door:Remy // 2011-03-21 00:00:00 // 2961 keer bekeken

Er kan zo langzamerhand weer gezocht worden in de kelders van het Mariflex stadion of er nog wat stoffige flessen champagne liggen, overgebleven van de laatste kampioenen, alweer n paar jaar geleden, want het kampioenschap in de 3e divisie B kan RBC A1 bijna niet meer ontgaan tenzij er hele gekke dingen nog gaan gebeuren in de laatste 5 wedstrijden. Vorige week legde het elftal van Marco Jalink eigenlijk al de basis voor dit naderende kampioenschap door thuis van enige concurrent GDA A1 met 3-1 te winnen, zaterdagmiddag bleef de ploeg koel toen het de nieuwe nummer 2 Barendrecht A1 opzij zette met 2-3 in n rommelige wedstrijd op n zeer slecht bespeelbaar veld in Zuid-Holland. RBC heeft nu n voorsprong van 9 punten op GDA A1 en 11 punten op Barendrecht A1 en mag en kan dit uiteraard niet meer uit handen geven. Bij aanvang van dit seizoen werd er met niks minder genoegen genomen RBC was immers de enige bvo ploeg in de 3e divisie, maar als je het verloop van het seizoen n beetje gevolgd hebt dan is het des te knapper mocht straks de champagne ontkurkt worden. RBC A1 moest al voor aanvang n belangrijke speler afstaan aan de selectie en daar kwam gedurende het seizoen nog eens n speler bij. Daarbij zag het ook nog n belangrijke pion op het middenveld na de winterstop afhaken en was het maar de vraag hoe het elftal hiermee zou omgaan, maar het gehele team inclusief de begeleiding heeft deze tegenslagen enorm goed opgepakt. Nu in de laatste wedstrijden nog n paar puntjes erbij sprokkelen en promotie is n feit.

Dat vreugde en verdriet dicht bij elkaar liggen is eigenlijk vorige week al pijnlijk duidelijk geworden voor het team van Henk Vos, RBC C1. Toen verloor het de cruciale thuiswedstrijd tegen de nummer voorlaatst MVV C1 met 1-2 waardoor de uitgangspositie voor de laatste wedstrijden nagenoeg uitzichtloos was geworden, dit weekend kreeg het in Rotterdam n flinke oorwassing van Sparta C1 (6-2) waardoor het na jaren actief te zijn geweest in de hoogste divisie het volgend seizoen n trapje lager moet gaan doen. RBC C1 won in de 19 gespeelde wedstrijden er slecht 2, speelde er 3 gelijk en verloren er 14 en staat onderaan in de 1e divisie. Het gat met MVV C1 dat op de 10 plaats staat is opgelopen naar 6 punten doch hebben de Maastrichtenaren nog n wedstrijd tegoed en n beter doelsaldo dan de ploeg uit Roosendaal.

RBC B1 is opgeklommen naar de 5e plaats in de 1e divisie B. Vlak voor de winterstop stond het elftal van John de Frell nog op de voorlaatste plaats maar n geweldig goed herstel heeft ze gebracht naar de dikverdiende positie waar ze nu staan. RBC B1 won in het Mariflex Stadion met 3-2 van NEC/FC Oss B1 nadat het in de 1e helft zelfs met 0-2 was achter komen te staan. Na de rust en met n donderspeech van trainer De Frell werd alsnog de overwinning binnen gesleept. Beste man op het veld was vanmiddag scheidsrechter Hol uit Krimpen aan de IJssel die n voortreffelijke wedstrijd floot.

RBC C2 speelde als enige team op Meilust tegen Roda JC C2 en leek op n monster overwinning tegen de ploeg uit Kerkrade af te stevenen toen het vlak na rust met 5-0 voor kwam maar daarna gooiden de spelers hun kont tegen de krib en liet het de gasten zelfs terug komen tot 5-3 alvorens het wakker geschud werd en alsnog de 6e treffer achter de weifelende Roda-doelman werd gedeponeerd. RBC C2 van trainer Edwin Spitters staat nu in de middenmoot, is n leuk elftal wat aardig goed kan voetballen. Enige minpunt zijn de beide buitenspelers die totaal geen oog voor hun medespelers hebben en enkel uit zijn op eigen succes. Jammer, want met n beetje meer teamgevoel had deze uitslag vele malen hoger kunnen uitvallen. Maar goed, zal bij het leerproces horen Toch? Ook in deze wedstrijd gaan de complimenten uit naar de scheidsrechter, dhr. Leeman uit Hank, en ook dat mag ook best wel eens vernoemd worden.

RBC D1 speelde met 1-1 gelijk bij Willem II/RKC D1 en nestelde zich hierdoor steviger in de middenmoot terwijl RBC D2 n zeer belangrijke overwinning behaalde tegen stadsgenoot Roosendaal D1 met 2-0. Door deze overwinning was het stuivertje wisselen tussen beide Roosendaalse clubs waardoor RBC D2 nu op n 8e plaats staat met 19 punten uit 17 wedstrijden. Nog n paar puntjes erbij zien te sprokkelen en handhaving in deze zware competitie voor onze jonkies is n feit en dat is op zich al n prestatie van formaat.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd