Voorbeschouwing RBC-MVV

Gepost door:Remy // 2011-03-10 00:00:00 // 2885 keer bekeken

Na acht wedstrijden zonder overwinning is RBC afgezakt naar de 16e plaats op de ranglijst. Te veel spelers zijn niet in vorm en zo langzamerhand lijkt er ook sprake te zijn van een vertrouwenscrisis. De durf waarmee RBC vooral aan het begin van dit seizoen ten strijde trok ontbreekt. Voor een meer afwachtende speelwijze is de verdediging momenteel niet stabiel genoeg. Sterkhouders Cees Toet en Joey Brock hebben het de laatste tijd al lastig genoeg met hun eigen spel, Ruben Hollemans is pas 17 en de rechtsbackpositie blijft een probleem. Vrijdag zullen de Roosendalers weer als een echt team moeten opereren om MVV punten af te snoepen.

MVV vinden we terug op de dertiende plaats, met zes punten meer dan RBC. De Maastrichtenaren kregen echter acht punten in mindering. De ploeg van trainer Ren Trost kwam uitstekend uit de winterstop, wat zelfs resulteerde in het winnen van de derde periode. De club sleepte daarmee vier Bronzen Stieren binnen: beste club, beste trainer, beste talent (Michael La Rosa) en beste speler (Tom Daemen) van de derde periode. Een geweldige prestatie voor de club, die bijna failliet was, zoals gezegd veel minpunten kreeg en bovendien met een flink uitgedunde selectie aan het seizoen begon. Op voorhand leek het er dan ook op dat MVV n van de voornaamste degradatiekandidaten zou zijn, maar na de goede reeks lijkt de club veilig. Met een ticket voor de play-offs is de hoofdprijs al binnen. Dat de druk eraf is bij de Limburgers kan een voordeel zijn voor RBC. Vorige week werd op sportpark Berg & Bos al met 2-0 verloren van AGOVV.

RBC moet het vrijdag stellen zonder Joey Brock. De linksback pakte tegen FC Emmen zijn zevende gele kaart van het seizoen en is geschorst. Iderlindo Moreno Freire, Erwin Nuytinck en Jahmill Flu zijn nog altijd geblesseerd.

RBC Roosendaal-MVV Maastricht
Datum: 11 maart 2011
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Van der Scheer
Assistent-scheidsrechters: Hoekstra en Van de Ven
Vierde official: Van den Heuvel




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd