Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-FC Emmen

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-03-02 00:00:00 // 3038 keer bekeken

De resultaten van RBC in 2011 zijn ronduit bedroevend. In acht wedstrijden verzamelden de Roosendalers slechts vijf punten. Drie daarvan werden direct na de winterstop behaald tegen Almere City FC. Een 0-2 achterstand werd na rust omgebogen tot een 4-2 overwinning. Sommige supporters zien, niet geheel ten onrechte, een degradatiespookje boven het MariFlex Stadion opdoemen. Met nog negen wedstrijden voor de boeg is de voorsprong op de nummer laatst, Almere City FC, tien punten. Dat lijkt heel wat maar insiders weten dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken.

De wedstrijd van komende vrijdag, carnavalsvrijdag, moet een uitgelezen kans bieden om het degradatiespook nadrukkelijker richting IJsselmeer te sturen. RBC slaagde erde voorbije jarenimmers steevast in haar supporters met drie punten in het feestgedruis te storten.

RBC behaalde in deze competitie 18 van de 23 punten in eigen huis. In FC Emmen treft het een tegenstander die vorige week AGOVV met liefst 6-0 opzij zette. Ruud ter Heide, die altijd en overal scoort, nam drie treffers voor zijn rekening. Een oude bekende, Tjaronn Chery, was twee maal trefzeker. Vandaag werd bekend dat Chery in de belangstelling staat van diverse eredivisieploegen waaronder FC Groningen, SC Heerenveen, FC Utrecht en ADO Den Haag. De 22-jarige middenvelder scoorde dit seizoen, in 25 wedstrijden, al acht maal voor FC Emmen. Voor RBC scoorde hij vorig jaar n maal in 30 wedstrijden.

Bij FC Emmen, dat na de winterstop 11 punten in 9 wedstrijden behaalde, treffen we ook oud-RBCer Hans Denissen. De 26-jarige aanvaller speelde in het seizoen 2006/2007 een belangrijke rol in Roosendaal. De ploeg die met kerst kampioen leek te worden, viel ver terug nadat hij geveld werd door een zware blessure. Via MVV, Cyprus en Finland belandde Denissen vorig seizoen in Emmen. In deze competitie was hij tot op heden vijf maal trefzeker. De aanvallers van RBC treffen vrijdag Harm Zeinstra op hun weg. De keeper van de Emmenaren hield afgelopen vrijdag, in het duel tegen AGOVV, voor de eerste maal deze competitie zijn doel schoon.

Dean Gorr kan opnieuw beschikken over Junior Livramento die terugkeert na een schorsing. Ook Joey Brock, die afgelopen vrijdag tegen FC Den Bosch al voor rust werd gewisseld, is weer speelklaar. Wij zijn er vrijdag weer bij. En jij, VLIEG DOK MEE?

RBC Roosendaal-FC Emmen
Datum: 4 maart 2011
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Deckers (Bel)
Assistent-scheidsrechters: Schelstraete (Bel) en Simons (Bel)
Vierde official: Prez




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd