Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-sc Cambuur

Gepost door:Remy // 2011-02-17 00:00:00 // 3048 keer bekeken

De selectie van RBC zal ongetwijfeld met de beste bedoelingen in de bus naar Helmond zijn gestapt. Desondanks slaagden de Roosendalers er wederom niet in punten te pakken in een uitwedstrijd. Op het eigen kunstgras doet RBC het over het algemeen een stuk beter, al is ook die statistiek (zeventien punten uit elf wedstrijden) minder indrukwekkend dan hij geweest is. Na de winterstop won RBC in eigen huis van Almere City FC, wat het aan haar stand verplicht is. Een nederlaag tegen FC Volendam is geen schande en met een punt tegen BV Veendam valt te leven. In die laatste wedstrijd liet het spelpeil echter te wensen over. Komende vrijdag moet het anders als de ploeg van Dean Gorr sc Cambuur ontvangt. RBC is aan het afglijden op de ranglijst en kan wel weer wat punten gebruiken.

Cambuur draait een matig seizoen. Nadat de ambitieuze club er de afgelopen jaren telkens net niet in slaagde om promotie naar de eredivisie af te dwingen, lijken de Friezen nu een pas op de plaats te moeten maken. Bovendien staken (opnieuw) financile problemen de kop op. Cambuur kreeg tevens drie punten in mindering. De ploeg van Alfons Arts bezet de zevende plaats op de ranglijst.

De laatste weken heeft sc Cambuur echter goede zaken gedaan. Er werden drie overwinningen op rij geboekt. Achtereenvolgens Sparta (na een vroege rode kaart voor Sparta-doelman Moens), FC Eindhoven en FC Emmen werden over de knie gelegd. Daarnaast wist Cambuur de selectie deze week nog te versterken. Aanvaller Alexander Prent (voorheen NEC en TOP Oss) komt over van het Zweedse Halmstads BK. De Friezen proberen hem speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijd tegen RBC. Na de verhuur van Nassir Maachi aan FC Zwolle en het vertrek van Serhat Ko naar FC Eindhoven kon Cambuur wel wat vers bloed in de aanval gebruiken. De achterste linie werd eerder al versterkt met Gijs Luirink, die wordt gehuurd van AZ.

Ook de rentree van Reza Ghoochannejhad is belangrijk gebleken voor Cambuur. De Iranir miste een aanzienlijk deel van de eerste seizoenshelft, maar heeft sinds de winterstop alles gespeeld. In zijn laatste vijf duels trof hij vijfmaal doel, waarvan drie keer in de wedstrijd tegen Emmen van afgelopen maandag.

RBC moet het tegen Cambuur stellen zonder Junior Livramento. De middenvelder is geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Helmond Sport. Ook Erwin Nuytinck ontbreekt. De jongeling moet een operatie ondergaan aan het schoudergewricht en is de rest van het seizoen uitgeschakeld.

RBC Roosendaal-sc Cambuur
Datum: 18 februari 2011
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Cairo
Assistent-scheidsrechters: Lapar en Mulder
Vierde official: Martens




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd