Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC B1 ook volgend seizoen in 1e divisie

Gepost door:Werner // 2011-01-31 00:00:00 // 2698 keer bekeken

RBC B1 heeft zich voor 99% verzekerd van weer 'n jaar spelen in de 1e divisie B en dat is knap gezien de moeizame start van dit elftal aan het begin van het seizoen. Alle lof gaat natuurlijk uit naar de technische staf onder leiding van John de Frell die van deze jongens 'n team heeft gemaakt in de afgelopen maanden. Zaterdag speelde RBC B1 tegen hekkensluiter Excelsior B2 en wist de wedstrijd na 'n 1-0 ruststand met 3-0 te winnen. Vooral in de 2e helft liet de thuisploeg vaak mooie combinaties zien en had de score nog veel hoger uit kunnen en moeten vallen ware het niet dat bepaalde spelers op 'n gegeven moment uit waren naar teveel eigen succes en geen oog meer hadden voor de vrijstaande medespelers. RBC B1 staat nu op 'n mooie 6e plaats met 16 pnt uit 12 wedstrijden, 11 meer dan de nummer voorlaatst Barendrecht B1 en 12 pnt voorsprong op Excelsior. Nu kan de ploeg omhoog gaan kijken i.p.v. naar beneden, het gat is geslagen, proficiat.

RBC D2 speelde op Meilust tegen de nummer laatst RKVVO D1 en had het moeilijk tegen de ploeg uit Veldhoven die gezien hun spel veel te laag op de ranglijst staan. Vooral in de openingsfase waren de gasten de bovenliggende partij en had RBC alle moeite om het doel schoon te houden. Toch vlak voor rust zou de ploeg van Gijs v/d Bom geheel tegen de verhouding in op voorsprong komen toen 'n corner ongelukkig in eigen doel werd verwerkt door 1 van de RKVVO spelers. Na rust werd het spel van RBC iets beter maar 'n flinke fout achterin veroorzaakte toch de gelijkmaker voor RKVVO. RBC ging hierna op jacht naar 'n nieuwe voorsprong en die kreeg het ook, wederom door 'n eigen goal van RKVVO en jawel ook weer uit 'n corner. Vlak voor tijd maakte de thuisploeg het karwei af na 'n mooie aanval over links die binnen werd getikt in de korte hoek. De overwinning was binnen maar eerlijkheidshalve was het wel 'n beetje geflatteerd. Door deze overwinning staat RBC D2 nu op de 6e plaats met 16 pnt uit 12 wedstrijden.

RBC A1 moest het in de uitwedstrijd stellen zonder Erwin Nuytinck, ende kersverse nieuwe laatste man van het 1e elftal Ruben Hollemans tegen Alexandria '66 A1 en kwam niet verder dan 'n 1-1 gelijkspel. Na de moeizame overwinning vorige week tegen Oranje Wit nu dus 2 punten verloren in deze wedstrijd waardoor de voorsprong geslonken is tot 4 punten op achtervolger OJC Rosmalen A1. RBC A1 heeft nog wel 'n wedstrijd minder gespeeld dan de naaste belager maar door het ontbreken van bovengenoemde spelers en ook nog het afhaken van Lars de Voogd na de winterstop boet je toch aan kwaliteit in en zullen anderen op moeten staan om het voortouw te nemen. Ik ben benieuwd hoe dit team hier mee omgaat in de komende weken.

RBC C1 verloor uit bij NAC C1 met 2-0 en zag de achterstand op Groningen/Cambuur C1 oplopen naar 3 punten. Geen onoverbrugbare achterstand maar RBC zal wel zelf punten moeten gaan pakken wil het volgend seizoen niet in de 2e divisie uitkomen. Er zijn nog wedstrijden genoeg dus wie weet.

RBC C2 verspeelde 'n 3-1 voorsprong in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch C2. Het werd in het Mariflex Stadion uiteindelijk 3-3. RBC C2 heeft in de voorjaarsreeks nu 2 wedstrrijden gelijk gespeeld van de 2 en wacht dus nog op hun 1e overwinning.

RBC D1 verloor voor de 2e keer op rij. Nu was PSV D1 in eindhoven op de Hertgang te sterk voor de Roosendaalse Boys. Het werd 4-1 voor de thuisploeg. Diego Snepvangers wist voor RBC de eer te redden.

Uitslagen:
Alexandria '66 A1 - RBC A1, 1-1
RBC B1 - Excelsior B2, 3-0
NAC C1 - RBC C1, 2-0
RBC C2 - FC Den Bosch C2, 3-3
PSV D1 - RBC D1, 4-1
RBC D2 - RKVVO D1, 3-1




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd