Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing Sparta-RBC

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-01-27 00:00:00 // 2942 keer bekeken

Vrijdagavond reist RBC af naar het roemruchte Kasteel, thuishaven van Sparta Rotterdam. De Spartanen begonnen goed aan de competitie en leken, mede door een 12-1 overwinning tegen Almere City FC, een serieuze titelkandidaat. Na de onverwachte nederlaag in Roosendaal (3-0) sputtert de motor. De mannen van trainer Jan Everse staan op een teleurstellende zevende plaats met amper vier punten meer dan RBC Roosendaal.

Sparta verloor in de winterstop Kevin Strootman. De middenvelder schitterde afgelopen weekend namens FC Utrecht, samen met oud-RBCer Edourd Duplan, tegen de Godenzonen uit Amsterdam. Reden voor bondscoach Van Marwijk om de middenvelder op te nemen in de voorlopige selectie voor het oefenduel tegen Oostenrijk. Zo snel kan het gaan!

De Kasteelheren versterkten zich echter met middenvelder James Holland en verdediger Carlos Delgado. De Australische international Holland wordt gehuurd van AZ en is vrijdag speelgerechtigd. Delgado (Almeria) komt waarschijnlijk niet in actie omdat de Spaanse bond zijn overgang vooralsnog blokkeert.

Gevaarlijkste speler bij Sparta is natuurlijk Johan Voskamp. Samen met Sjoerd Ars voert hij de topscorerranglijst aan met liefst twintig doelpunten. Acht daarvan scoorde hij overigens tijdens zijn debuut tegen Almere City FC. Afgelopen maandag was hij tegen AGOVV twee maal trefzeker. Het vijandelijke doel wordt verdedigd door Oscar Moens. Ruim tien jaar geleden probeerde hij gedurende veertien wedstrijden het Roosendaalse doel schoon te houden

Na de winterstop behaalde Sparta slechts twee punten in drie wedstrijden. Uit werd verloren van FC Emmen, en thuis werd gelijk gespeeld tegen Go Ahead Eagles en AGOVV.

Eric Hellemons kan in Rotterdam geen beroep doen op de backs Joey Brock (hamstring) en Wesley Pollemans (buikgriep). Waar wij dachten aanCuco Martina (rechts) en Yannick Lodders (links) melden ingewijden datjeugdspeler Ruben Hollemans zijn competitiedebuut maakt op de plaats van Cees Toet, die opschuift naar de rechtsbackpositie. Martina is dan de beoogde vervanger van Brock als linksback.

Sparta Rotterdam-RBC Roosendaal
Datum: 28 januari 2011
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Het Kasteel
Scheidsrechter: Abbink
Assistent-scheidsrechters: Hoekstra en Van de Ven
Vierde official: Burema




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd