Voorbeschouwing RBC-FC Volendam

Gepost door:Remy // 2011-01-20 00:00:00 // 3015 keer bekeken

RBC heeft de competitie hervat met een thuisoverwinning tegen Almere City FC. Vrijdag wacht opnieuw een thuiswedstrijd. Het treffen met FC Volendam wordt rechtstreeks uitgezonden op Eredivisie Live en begint derhalve al om 18:45 uur.

Tegen Almere werden drie punten verwacht, zeker nadat de bezoekers al vroeg in de wedstrijd met een man minder kwamen te staan. Het was dan ook een enorme domper dat RBC door persoonlijke fouten bij de rust tegen een 0-2 achterstand aankeek. In de tweede helft toonden de Roosendalers echter veel veerkracht, waardoor de aanwezige supporters toch nog met een goed gevoel huiswaarts keerden. Ook de hattrick van Ralf Seuntjens was een opsteker. De spits was dit seizoen al vele malen een belangrijke schakel in het spel van RBC, maar bleef scorend achter. Tegen Almere City FC durfde hij de verantwoordelijkheid te nemen en schoot hij RBC vanaf de stip naar de gelijkmaker. Zijn derde goal, de 4-2, was de mooiste. Seuntjens liet zich niet van de bal zetten door zijn directe tegenstander en schoot in de korte hoek raak.

Vrijdag zal RBC hoogstwaarschijnlijk meer tegenstand krijgen en moeten de oranje-witten ervoor zorgen dat ze niet zichzelf in de problemen brengen. FC Volendam is de huidige nummer drie in de rangschikking, met twaalf punten achterstand op koploper FC Zwolle maar ook met twee duels minder gespeeld. De ploeg van Gert Kruys bleef lange tijd in het spoor van Zwolle, maar heeft de laatste wedstrijden veel averij opgelopen waardoor het de lijstaanvoerder uit het oog is verloren. FC Volendam wist de laatste vier competitieduels niet meer te winnen. Thuis werden de punten gedeeld met FC Eindhoven (0-0) en gingen de Volendammers onderuit tegen FC Emmen (1-3) en, vorige week, tegen MVV (1-2). Tussendoor werd in Zwolle de topper met duidelijke cijfers verloren: 4-1. Desondanks is men in het palingdorp tevreden met de huidige klassering. Na het desastreus verlopen vorige seizoen, waarin Volendam als degradant uit de eredivisie pas als zestiende eindigde, heeft Gert Kruys de boel nu weer aardig op de rails. Deze week werd het contract met de oefenmeester met een jaar verlengd.

RBC mist vrijdag de geschorste Wesley Pollemans. De rechtsback liep maandag tegen Almere City als invaller tegen zijn zevende gele kaart van het seizoen aan.

RBC Roosendaal-FC Volendam
Datum: 21 januari 2011
Tijd: 18:45 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Makkelie
Assistent-scheidsrechters: Brondijk en Schuitemaker
Vierde official: Berben




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd