Voorbeschouwing RBC-Almere City FC

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-01-14 00:00:00 // 3066 keer bekeken

Komende maandag trapt RBC Roosendaal voor het begin van de tweede seizoenshelft af tegen Almere City FC. Omwille van een rechtstreekse uitzending op Eredivisie Live begint de wedstrijd om 20.45 uur.

RBC begon deze voetbaljaargang met de nodige problemen. Tijdens de voorbereiding vertrok trainer/coach Rini Coolen naar Australi. Zijn beoogde opvolger, Sandor Popovics, legde zijn functie al na zes dagen neer. Ondertussen deed technisch directeur Jeffrey Kooistra zijn uiterste best de (financile) eindjes aan elkaar te knoppen. De selectie die hij op de been bracht, speelde in de thuiswedstrijden goed en aantrekkelijk voetbal. Dat dit niet altijd tot de nodige punten leidde is een domper op het veranderende momentum rondom Roosendaals trots.

In de winterstop nam RBC afscheid van Marcel van der Sloot en Charlie van den Ouweland. Beide spelers, die op amateurbasis in Roosendaal speelden, besloten hun heil elders te zoeken. Ook trainer/coach Fuat apa leverde zijn contract in om in zijn geboorteland aan de slag te gaan.

Een groep sponsors beloonde de selectie voor hun spel tot de winterstop met een trainingskamp in Turkije. De RBC-watcher van het regionale dagblad reisde mee en zorgde dagelijks voor een portie oranje-wit nieuws. De drie oefenwedstrijden die RBC in het meestal zonnige zuiden speelde werden allemaal verloren. Toch keek interim-hoofdtrainer Eric Hellemons tevreden terug op deze oefenstage. In wedstrijden tegen sterke tegenstanders leer je meer en de algehele fitheid van de selectie stemde tot tevredenheid.

Deze week voegde RBC de verdedigende middenvelder Moreno Freire op amateurbasis toe aan de selectie. Tevens is Felino Jardim weer hersteld en inzetbaar.

De mannen uit Almere speelden in de winterstop twee oefenwedstrijden. Tegen de eigen amateurs werd met 1-0 gewonnen. Enkele dagen later was topklasser IJsselmeervogels met 3-1 te sterk voor de De Zwarte Schapen. Oud-RBCer Tim Peters nam overigens n van de drie doelpunten voor zijn rekening.

Maandag krijgen we een eerste indicatie over het RBC na de winterstop. De Roosendalers zullen gebrand zijn revanche te nemen voor de 3-1 nederlaag die in de openingswedstrijd van deze competitie werd geleden in Almere.

De ECI (Euro Club Index) geeft de volgende voorspelling voor deze wedstrijd:
RBC Roosendaal Almere City FC: 55% (winst) 24% (gelijk) 21% (verlies)


RBC Roosendaal-Almere City FC
Datum: 17 januari 2011
Tijd: 20:45 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Higler
Assistent-scheidsrechters: De Vree en Schenkels
Vierde official: Oostrom




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd