CBV: 'Geen dispensatie verlenen'

Gepost door:Remy // 2010-12-29 00:00:00 // 3042 keer bekeken

De belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) wil niet dat RBC dispensatie krijgt om het seizoen af te maken met de ongediplomeerde Eric Hellemons als coach. De CBV voorziet de KNVB van advies bij dergelijke dispensatieverzoeken. De beslissingsbevoegdheid ligt uiteindelijk bij de voetbalbond.

De richtlijnen zijn duidelijk. Vier weken na het vertrek van de vorige trainer dient een club een nieuwe gediplomeerde hoofdcoach te hebben, aldus Gerard Marsman, directeur van de CBV, in BN/DeStem. Dat FC Utrecht in het verleden het seizoen mocht afmaken met de indertijd ongediplomeerde Ton du Chatinier wil niet zeggen dat RBC zich rijk mag rekenen. In het geval van FC Utrecht en Du Chatinier hadden wij ook negatief geadviseerd. De KNVB legde dat toen naast zich neer en dat heeft tot zeker drie vervolggesprekken geleid. Daarin is afgesproken dat in het vervolg de regels wel zouden worden nageleefd. Dus wat mij betreft is zon verzoek van RBC kansloos.

RBC krijgt tot eind januari om een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen, vervolgt Marsman. Is die er dan nog niet, dan krijgt de club twee weken uitstel, waarna er een publieke waarschuwing volgt. Weer twee weken later (eind februari dus) volgen de eerste minpunten als de club nog steeds in gebreke blijft. Naleving van de officile regels betekent dus dat RBC voor eind februari een nieuwe trainer moet hebben om aan puntenaftrek te ontkomen. Dan moet RBC dus voor drie maanden een nieuwe trainer zoeken. Laat dat dan de conclusie zijn.

Op dit moment heeft RBC nog geen dispensatieverzoek ingediend. Algemeen directeur Jeffrey Kooistra wil ook niet zeggen of dat later nog gaat gebeuren. Ik ga volgende week eerst de technische staf en de spelersgroep inlichten hoe we verder gaan nu Fuat vertrokken is.

Kooistra vindt de uitspraken van Marsman wel onnodig. Allereerst vind ik het vreemd dat hij dat nu al op suggestieve vragen naar buiten brengt. Daarbij vraag ik me ook af wie er belang bij heeft als je een club verplicht voor een paar maanden een coach in dienst te nemen. Die trainer die je voor twee of drie maanden uit de WW haalt? Bovendien gaat de KNVB volgens mij pas tellen vanaf onze eerste wedstrijd op 17 januari. Dan moeten we dus op 17 maart een nieuwe trainer hebben, amper twee maanden voor het seizoen eindigt.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd