Voorbeschouwing FC Eindhoven-RBC

Gepost door:Remy // 2010-12-16 00:00:00 // 2979 keer bekeken

Vorige week speelde RBC met 1-1 gelijk op bezoek bij FC Dordrecht. Het was voor het eerst sinds 24 september (Telstar-RBC 1-3) dat de Roosendalers niet verloren in een uitduel. Daarnaast was het van 15 oktober (RBC-Fortuna Sittard 3-1) geleden dat de ploeg van Fuat apa gn tegendoelpunt te verwerken kreeg in het laatste kwartier. Dit zijn echter slechts twee statistische lichtpuntjes van een barslechte wedstrijd. Met name na de rust speelde RBC niets klaar in Dordrecht. Vrijdag krijgt RBC in Eindhoven de kans zich te revancheren. Bovendien zullen de oranje-witten gebrand zijn op een goed resultaat in deze laatste wedstrijd van 2010, om zo met een goed gevoel de winterstop in te kunnen gaan.

RBC trof FC Eindhoven in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Vlak na rust kwam de thuisploeg op voorsprong door een benutte strafschop van Marcel van der Sloot. Ralf Seuntjens liet kort daarna de kans op de 2-0 liggen, waarna FC Eindhoven langszij kwam. NKoyi schoot een gemakkelijk gegeven penalty onberispelijk raak. RBC leek van slag en NKoyi maakte zijn tweede van de avond. Het slotoffensief van de Roosendalers leverde niets op. Een vrije trap van Felino Jardim raakte het aluminium.

Hoewel RBC de punten onnodig aan FC Eindhoven had gelaten, bleek later de nederlaag tegen de tweede club van Eindhoven toch geen schande te zijn. De ploeg van trainer Ernest Faber boekte enkele opzienbarende resultaten en staat nog altijd vijfde op de ranglijst. Eindhoven verloor dit seizoen pas n thuiswedstrijd, tegen koploper FC Zwolle (1-2). De club kan bouwen op een solide defensie; in zeventien duels kreeg Eindhoven zestien doelpunten tegen. De laatste drie wedstrijden van FC Eindhoven eindigden in een gelijkspel. Op bezoek bij MVV en FC Volendam werd het 0-0, thuis tegen FC Emmen 1-1.

RBC kan echter vertrouwen putten uit de resultaten van de laatste seizoenen. De Roosendalers wonnen de laatste drie confrontaties in Eindhoven. Het jaar daarvoor deelden beide ploegen de punten.

FC Eindhoven-RBC Roosendaal
Datum: 17 december 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Jan Louwers Stadion
Scheidsrechter: Van de Graaf
Assistent-scheidsrechters: Diks en Vandeursen
Vierde official: Van den Hurk




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd