Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

B1 klimt verder omhoog , D1 bestolen in Maastricht

Gepost door:Werner // 2010-12-12 00:00:00 // 2972 keer bekeken

RBC B1 is aan 'n opmerkelijke reeks bezig in de 1e divisie B. Zaterdag werd degradatie kandidaat Barendrecht B1 het zoveelste slachtoffer van het team van John de Frell in de succesreeks die nu al 9 punten uit 3 wedstrijden oplevert. In een bar slechte wedstrijd in het Mariflex Stadion wist de thuisploeg met 2-0 te winnen en is daardoor opgeklommen van de voorlaatste plaats naar de 8e plaats op de rangschikking. RBC heeft uit 10 wedstrijden nu 13 punten behaald en heeft 'n voorsprong genomen op Barendrecht B1 dat 11e staat. Het verschil met de voorlaatste en laatste ploeg is inmiddels 9 en 12 punten waardoor ze nu verlost zijn van de degradatiedruk en zich nog verder kunnen ontwikkelen naar 'n stabiele middenmoter. Voor het sympathieke begeleidingsteam van dit elftal moet dit 'n geweldige opsteker zijn nazo'n moeizame start van het seizoen.

RBC D1 speelde in het diepe Limburg tegen MVV D1 en bracht 1 puntje mee terug naar Roosendaal. Opzich niet verkeerd natuurlijk ware het niet dat RBC zich na de wedstrijd knap bestolen voelde door de scheidsrechter die MVV letterlijk een doelpunt cadeau schonk waardoor de 0-1 van Zajko Skobalj toch in'n geheel ander licht kwam te staan. Dat het in Limburg duidelijk wat kouder is in de wintermaanden dan hier is bekend, maar dat het ook meteen op het zichtvermogen van 'n scheidsrechter slaat is volkomen nieuw. Een bal gered ver voor de doellijn werd door de leidsman gezien als 'n goal voor de thuisploeg waardoor RBC D1 zeer onterecht 'n overwinning teniet werd gedaan. Scheidsrechters in Limburg, het blijft toch elk seizoen weer 'n verhaal apart. RBC D1 staat overigens wel op 'n keurige 6e plaats met 17 punten uit 11 wedstrijden, dus voor dit team is er niets aan de hand maar je baalt er wel van als je zo het schip in gaat.

RBC D2 deed weer goede zaken door thuis Oranje Wit D1 met 3-2 te verslaan. Verdere informatie over deze wedstrijd heb ik helaas niet.

De overige elftallen zagen hun wedstrijd afgelast maar speelden zo mogelijk wel vriendschappelijk.

Uitslagen:
JVOZ A1 - RBC A1, 0-1
RBC B1 - Barendrecht B1, 2-0 comp.
RBC C1 - JVOZ C1, 2-1
RBC C2 - Alliance C1, 3-1
MVV D1 - RBC D1, 1-1 comp.
RBC D2 - Oranje Wit D1, 3-2 comp.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd