Voorbeschouwing RBC-RKC

Gepost door:Remy // 2010-12-02 00:00:00 // 3254 keer bekeken

RBC verloor vijf uitwedstrijden op rij. In eigen huis is de ploeg echter al vier duels ongeslagen: drie overwinningen en een gelijkspel. Vrijdag ontvangen de Roosendalers, als het weer het toelaat, RKC Waalwijk.

De Waalwijkers, vorig seizoen gedegradeerd uit de eredivisie, staan derde op ranglijst en hebben dat vooral te danken aan een goed begin van de competitie. RKC is tot dusver de enige ploeg die koploper FC Zwolle wist te verslaan: 3-1 in het Mandemakers Stadion. Pas op 29 oktober werd de eerste nederlaag geleden, thuis tegen FC Dordrecht. Vorige week ging RKC echter voor de tweede keer onderuit, wat de achterstand op Zwolle deed oplopen tot tien punten. Het team van trainer Ruud Brood moest al zes keer de punten delen, waardoor het steeds verder achterop is geraakt. Vorige week ging het mis in Emmen, waar oud-RBCer Tjaronn Chery de thuisploeg op voorsprong zette. Namens RKC deed Donny de Groot, die eveneens een verleden heeft bij RBC, wat terug, maar Rojer zorgde ervoor dat RKC voor het eerst verloor op vreemde bodem.

Zijn doelpunt tegen Emmen mocht niet baten, maar desondanks is Donny de Groot dit seizoen al van grote waarde geweest voor RKC. De spits scoorde negen competitiegoals. In zijn laatste vier wedstrijden (het gewonnen bekerduel tegen Cambuur meegerekend) vond hij zelfs vijfmaal het net. In de tweede helft van het seizoen 2004/2005 wist RBC mede dankzij zeven treffers van de spits directe degradatie uit de eredivisie te ontlopen, waarna in de nacompetitie lijfsbehoud werd veiliggesteld. Een seizoen later werd hij na enkele duels verhuurd aan De Graafschap, waarna zijn verbintenis met RBC afliep.

RBC presteert dit seizoen goed in het eigen MariFlex Stadion, met veel inzet en enthousiast combinatiespel. De laatste wedstrijd in Roosendaal werd met 2-1 gewonnen van Helmond Sport, al werd de ploeg toen enigszins in het zadel geholpen door een vroege en dubieuze rode kaart voor tegenstander Esajas, welke later overigens geseponeerd werd wegens een gebrek aan bewijs. Daarvoor stuurden de Roosendalers ook al Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles zonder punten naar huis en mocht FC Den Bosch zich gelukkig prijzen met een puntje tegen de ploeg van Fuat apa.

RBC Roosendaal-RKC Waalwijk
Datum: 3 december 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Vink
Assistent-scheidsrechters: Brink en Ten Hoove
Vierde official: Bax




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd