Voorbeschouwing sc Cambuur-RBC

Gepost door:Remy // 2010-11-25 00:00:00 // 2909 keer bekeken

Dankzij de thuisoverwinning op Helmond Sport heeft RBC aansluiting gehouden met het linkerrijtje van de rangschikking. De nummers zes tot en met negen staan op twintig punten, RBC volgt evenals BV Veendam en FC Dordrecht met zeventien punten uit veertien duels. En van de clubs die net boven de Roosendalers staan is sc Cambuur. Aanstaande vrijdag reist RBC af naar Friesland voor de wedstrijd tegen de ploeg uit Leeuwarden.

RBC verloor de laatste vier wedstrijden op vreemde bodem. Telkens ging het mis in het laatste kwartier. Mogelijk valt er voor RBC tegen Cambuur, dat voor het eigen publiek wat moet laten zien, wel wat te halen. Vorig seizoen schoot Gregory Nelson de Roosendalers in de slotminuut naar een verdiend gelijkspel.

sc Cambuur kent hectische tijden. Trainer Stanley Menzo vertrok om als assistent aan de slag te gaan bij Vitesse. Zijn rechterhand in Leeuwarden, Alfons Arts, neemt de leiding over de rest van het seizoen. Arts wordt bijgestaan door Henk de Jong, afkomstig van topklasser Harkemase Boys.

Daarnaast is de club (opnieuw) in financile problemen geraakt. Cambuur hoopt een garantstelling van 1 miljoen te krijgen van de gemeente Leeuwarden. Voorwaarde is dat de club zelf geldschieters vind. Afgelopen maandag werd bekend dat Cambuur tot het einde van dit jaar de tijd krijgt om een oplossing te zoeken. Inmiddels lijkt een groep ondernemers klaar te staan, die zon half miljoen wil investeren. De spelersgroep heeft voor het tweede seizoen op rij afgezien van winstpremies. Puntenaftrek wordt niet uitgesloten in Leeuwarden.

Ook op sportief vlak wil het nog niet vlotten. Enkele seizoenen geleden werd de selectie flink versterkt met als doel promotie naar de eredivisie. Hoewel de club daar dichtbij was, speelt sc Cambuur nog steeds in de Jupiler League. Dit seizoen hebben de Friezen al veertien punten achterstand op koploper FC Zwolle. Vorige week ging Cambuur met 3-0 onderuit bij FC Eindhoven, toen het de gehele tweede helft met tien man stond. De laatste thuiswedstrijd werd met 3-1 gewonnen van het eveneens tegenvallend presterende Sparta. Na een rode kaart voor de Rotterdammers bij de stand van 1-1 wist Cambuur het duel alsnog in haar voordeel te beslissen.

Voormalig RBCer Kevin Diaz is dit seizoen een vaste waarde bij de Friezen. De Fransman, die de competitie begon als linksback, wordt de laatste weken weer vooral op zijn vertrouwde plaats in de aanval geposteerd. Ook Danny Guijt kwam tot dusver alle duels in actie.

Trainer Fuat apa mist vrijdag zijn vaste linksback. Joey Brock kreeg tegen Helmond Sport zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is zodoende geschorst. Daarnaast moet de oefenmeester zijn middenveld aanpassen, na het plotselinge vertrek van Niek Ripson naar FC Lienden.

sc Cambuur-RBC Roosendaal
Datum: 26 november 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Cambuurstadion
Scheidsrechter: Nijhuis
Assistent-scheidsrechters: Goossens en Schenkels
Vierde official: De Gast




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd