Voorbeschouwing BV Veendam-RBC

Gepost door:Remy // 2010-11-13 00:00:00 // 2968 keer bekeken

RBC speelde vorige week een aantrekkelijke wedstrijd tegen FC Den Bosch. In het eigen MariFlex Stadion werd goed gevoetbald en de kansen stapelden zich op. Met de 2-2 uitslag leken dan ook vooral de bezoekers uit Den Bosch tevreden. Zondag reizen de Roosendalers naar Groningen, voor de uitwedstrijd tegen BV Veendam.

Het treffen met de Veendammers werd verplaatst van vrijdag naar zondag, omdat de ploeg van trainer Joop Gall op donderdag nog in actie kwam in het bekertoernooi. In de Arena hield Veendam een uur lang stand tegen Ajax, maar daarna was het verzet gebroken. Het werd uiteindelijk 3-0 voor de Amsterdammers.

Op de ranglijst in de Jupiler League is het verschil tussen BV Veendam en RBC klein. De Roosendalers staan een plaats hoger met drie punten meer, maar de Groningers begonnen de competitie met vier punten in mindering. Veendam kende een slechte seizoensstart. Pas in de zesde wedstrijd werd een overwinning geboekt, maar dat was wel meteen een 0-1 op bezoek bij sc Cambuur. Daarna werd nog tweemaal met 1-0 gewonnen, gevolgd door vier gelijke spelen. De laatste nederlaag dateert van 12 september tegen Sparta.

Sinds RBCs degradatie uit de eredivisie kruisten beide teams acht keer de degens. Vijf keer werden de punten gedeeld, RBC won twee keer (beide keren in eigen huis) en Veendam pakte n keer de volle drie punten (in de Langeleegte).

Trainer Fuat apa kan zondag weer beschikken over Wesley Pollemans, die terugkeert van een schorsing. Het is echter de vraag of de rechtsback meteen zijn basisplaats terugkrijgt. Mogelijk krijgt Cuco Martina de voorkeur. apa moet wellicht een streep trekken door de naam van Cees Toet, die op het punt staat vader te worden.

BV Veendam-RBC Roosendaal
Datum: 14 november 2010
Tijd: 14:30 uur
Plaats: Gjaltema-stadion aan de Langeleegte
Scheidsrechter: Cairo
Assistent-scheidsrechters: Diks en Polman
Vierde official: Wijbenga




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd