Topper A1 uitgesteld door KNVB

Gepost door:Werner // 2010-10-31 00:00:00 // 2956 keer bekeken

De topper in de 3e divisie tussen de nummer 2 GDA A1 en koploper RBC A1 is op last van de KNVB uitgesteld naar 'n nader te bepalen datum. Reden; de ongeregeldheden tijdens en na de wedstrijd ASWH A1 - GDA A1 waar de bezoekers uit Den Haag liefst 4(!) rode kaarten incasseerden. De tuchtcommissie van de KNVB heeft naar aanleiding van deze wedstrijd een vooronderzoek ingesteld waardoor de KNVB besloten heeft voorlopig de wedstrijden van GDA te schrappen van het competitieprogramma. Voor RBC kwam dit uiterst ongelegen. Het team van Marco Jalink had bij winst tegen 'n toch wel verzwakte tegenstander goede zaken kunnen doen temeer omdat de nummer 3 Excelsior Maassluis A1 wederom punten verspeelde, maar zal nu af moeten wachten wanneer deze wedstrijd weer opnieuw in het schema geplaatst wordt met dan het risico natuurlijk dat de geschorste spelers weer speelgerechtigd zijn omdat hun schorsing erop zit. Vraag me af wie er nu in deze situatie de werkelijke verliezer is.

RBC D2 speelde thuis in het Mariflex stadion tegen UNA D1 en het team van Gijs v/d Bom wist na 'n 1-0 voorsprong toch niet de winst naar zich toe te trekken tegen de Oost-Brabanders. Je merkt in deze competitie toch wel duidelijk nu het verschil tussen 1e en 2e jaars D spelers waar RBC zelfs nog 'n paar jongens in het team heeft lopen die nog bij de E pupillen zouden mogen uitkomen. RBC verloor uiteindelijk met 1-2 en wisselt nu stuivertje met UNA op de ranglijst die de Roosendalers door de winst passeren.

RBC C2 leek op 'n comfortabeleoverwinning af te stevenen tegen Roda JC C2, het stond bij de rust met 2-0 voor, maar in de 2e helft waren de gasten uit Zuid-Limburg zeker de bovenliggende partij waardoor ze er uiteindelijk toch nog 'n verdiend gelijkspel uit sleepten.

RBC C1 verkeert duidelijk in zwaar weer. Zaterdag wist het bij het laagstaande MVV wederom geen punten aan het totaal bij te schrijven, het verloor er zelfs met 2-1 waardoor het zicht van de degradatielijn nu toch wel akelig dichtbij gaat komen. Voor RBC C1 is het te hopen dat ze het tij snel kunnen keren wil het straks niet verwikkeld worden in 'n gevecht tegen degradatie in de hoogste landelijke divisie voor de C klasse.

RBC D1 doet het ook dit seizoen weer leuk en draait lekker mee in de middenmoot. Afgelopen zaterdag versloeg het Roda JC D1 op Kaalheide in Kerkrade met 1-3, 'n knappe prestatie van de boys die tot nu toe slechts 1 nederlaag in de competitie moesten slikken.

RBC B1 was competitievrij en speelde 'n vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Almere City B1. RBC ging in de Flevopolder met 3-2 kopje onder.

Uitslagen:
GDA A1 - RBC A1, uitgesteld
Almere City B1 - RBC B1, 3-2 (vriendschappelijk)
MVV C1 - RBC C1, 2-1
RBC C2 - Roda JC C2, 2-2
Roda JC D1 - RBC D1, 1-3
RBC D2 - UNA D1, 1-2




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd