Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing FC Emmen-RBC

Gepost door:Remy // 2010-10-28 00:00:00 // 3019 keer bekeken

Een nederlaag op bezoek bij de (mede)koploper is geen schande. Trainer/coach Fuat apa was dan ook best tevreden na de 3-1 tegen FC Volendam, al vond hij dat zijn team meer had verdiend. Met name de getoonde passie en strijd konden hem bekoren. De oefenmeester hoopt dat RBC vertrouwen kan putten uit de speelwijze tegen n van de betere ploegen uit de Jupiler League. Dat moet zich dan aanstaande vrijdag uitbetalen in het uitduel met FC Emmen, een ploeg die er veel minder florissant voorstaat.

Na tien duels staan de Emmenaren op een teleurstellende vijftiende plaats met slechts zes punten. Als alle clubs dit seizoen op nul aan het seizoen begonnen zouden zijn, dan hield de club zelfs alleen Fortuna Sittard onder zich. Dat is dan ook meteen de enige ploeg die werd verslagen (1-3). Aan vier thuisduels hield de club slechts n punt over, dankzij een 3-3 tegen Telstar, en verder werd een punt gepakt bij BV Veendam en Almere City FC. De laatste wedstrijd van FC Emmen ging met 5-0 verloren tegen Sparta.

Ook vorig seizoen startte Emmen de competitie uiterst moeizaam. Op de eerste speeldag verloor het nog met 0-4 van RBC. De jonge selectie, met veel gehuurde spelers van Jong Heerenveen, werd flink versterkt en uiteindelijk wist FC Emmen met een vijftiende plaats uit de degradatiezorgen te blijven.

De huidige spelersgroep van FC Emmen telt liefst drie voormalig RBCers. Tjaronn Chery werd vorig seizoen door RBC gehuurd van FC Twente en is nu een vaste kracht in Drenthe. Ook Angelo Zimmerman droeg een jaar geleden nog het oranje-wit. Na een aantal incidenten werd hij echter, net als Gregory Nelson, ontslagen, waarna hij terugkeerde naar Emmen. Hans Denissen stond in het seizoen 2006/2007 onder contract bij RBC. Zijn zware knieblessure wordt nog vaak opgevoerd als n van de redenen voor de totale ineenstorting van een elftal dat op titelkoers leek. Met het wegvallen van de aanvaller leek ook de balans uit de ploeg verdwenen. Na een buitenlands avontuur keerde Denissen vorig seizoen terug in Nederland. Bij Emmen maakte hij vooral naam als vrije trappenspecialist. RBCer Niek Ripson speelde de afgelopen seizoenen juist voor FC Emmen.

Net als RBC heeft ook FC Emmen sinds enkele weken een nieuwe coach. Na het opstappen van Harry Sinkgraven begin augustus nam technisch directeur Azing Griever tijdelijk de honneurs waar. Vanaf 18 oktober heeft Ren Haken de leiding. Hij kwam over van FC Twente, waar hij de beloftes trainde.

FC Emmen-RBC Roosendaal
Datum: 29 oktober 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Univ Stadion
Scheidsrechter: Winter
Assistent-scheidsrechters: Meints en Schuitemaker
Vierde official: Wijbenga




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd