Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing FC Volendam-RBC

Gepost door:Remy // 2010-10-25 00:00:00 // 2884 keer bekeken

Maandagavond om 20:45 uur speelt RBC de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Het duel wordt rechtstreeks uitgezonden op Eredivisie Live.

Reden om rigoureus in te grijpen was en is er niet voor trainer Fuat apa. Onder leiding van Eric Hellemons en Peter van Vossen speelde RBC fris combinatievoetbal en dat deed het ook tegen Fortuna Sittard, toen de nieuwe hoofdtrainer voor het eerst op de bank zat. De Turkse Belg had enkele accenten verlegd, waardoor Melvin de Leeuw en Ken van Mierlo in het elftal kwamen. Eerstgenoemde opende met een schitterende omhaal de score tegen de Limburgers en Van Mierlo, die na twee korte invalbeurten voor het eerst in de basis stond, draaide moeiteloos mee. Na de fraaie 3-1 zege wacht nu het nog ongeslagen FC Volendam.

De Volendammers waren vorig jaar, als degradant uit de eredivisie, op voorhand n van de titelkandidaten. Onder de van Vitesse gehuurde trainer Edward Sturing maakte de club echter een dramatisch seizoen door. Volendam kreeg samen met FC Eindhoven het meeste tegengoals te verwerken (81) en eindigde als zestiende in de Jupiler League. Dit seizoen, met Gert Kruys aan het roer, gaat het een stuk beter. Na negen wedstrijden is de ploeg nog ongeslagen. Er werden vijf zeges geboekt (waarvan vier in eigen huis) en er werd vier keer gelijk gespeeld. Het laatste duel werd met 2-1 gewonnen van Go Ahead Eagles, ondanks twee rode kaarten voor de Volendammers. Thijs Sluijter en Olaf Lindenbergh zijn daardoor niet inzetbaar tegen RBC. Bij een overwinning komt de thuisploeg op gelijke hoogte met koploper FC Zwolle.

Aan RBC de taak daar een stokje voor te steken. Gezien de resultaten van de laatste jaren in Volendam valt er in het Kras Stadion zeker wat te halen voor de Roosendalers. In mei 2004 verloor RBC voor het laatst in Volendam. De thuisploeg ontliep door de 2-1 zege op de laatste speeldag directe degradatie uit de eredivisie. Een jaar later troffen beide clubs elkaar in de nacompetitie. Het werd in Volendam 0-0. Sindsdien speelden beide clubs driemaal gelijk in de Jupiler League. Twee keer werd het 1-1 en vorig seizoen stond er een spectaculaire 3-3 op het bord, na een late gelijkmaker van Volendam. In de play-offs van 2007 versloeg RBC de Volendammers met 3-5.

FC Volendam-RBC Roosendaal
Datum: 25 oktober 2010
Tijd: 20:45 uur
Plaats: Kras Stadion
Scheidsrechter: Tulleners
Assistent-scheidsrechters: Diks en Vandeursen
Vierde official: Koekoek




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd