Gemeente biedt RBC betalingregeling

Gepost door:Nieuwkomer // 2010-10-19 00:00:00 // 3183 keer bekeken

RBC vroeg vorige week een betalingsregeling met de gemeente om een schuld over een langere periode af te lossen. BN/De Stem meldt dat het college van Roosendaal heeft besloten dat RBC acht jaar de tijd krijgt om een schuld van 263.000 euro inclusief rente terug te betalen.

De schuld ontstond omdat RBC de hypotheektermijnen, wegens het achterblijven van inkomsten, niet kan betalen. De hypotheekverstrekker (BNG) schrijft die termijnen daarom af bij de gemeente Roosendaal die garant staat voor de lening van 3,4 miljoen euro.

Omdat RBC nu gewoonweg niet kan betalen, beschouwen we een betalingsregeling niet als steun maar als een oplossing die voor zowel de gemeente als de club positief is, schrijft wethouder Theunis (Financin) aan de gemeenteraad.

Vervolgens prijst de wethouder RBC dat fors saneerde en sneed in spelerssalarissen. Daarnaast wijst hij op negatieve consequenties als de gemeente niet meewerkt aan een regeling of RBC failliet laat verklaren. In dat geval verliezen medewerkers hun baan, voetballiefhebbers het betaalde voetbal in de omgeving, de gemeente een deel van haar naamsbekendheid en leveranciers verliezen hun bestaande vorderingen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd