Voorbeschouwing RBC-Fortuna Sittard

Gepost door:Remy // 2010-10-13 00:00:00 // 2884 keer bekeken

In een week zonder competitievoetbal versloegen de reserves BSC met 1-3 in een oefenduel. Belangrijker was echter de aanstelling van Fuat apa als hoofdtrainer voor de rest van het seizoen. Strafpunten bleven de Roosendalers zo bespaard. Onder leiding van de Turkse Belg treedt RBC vrijdagavond in het MariFlex Stadion aan tegen hekkensluiter Fortuna Sittard.

apa kan voortborduren op het werk van zijn assistenten Eric Hellemons en Peter van Vossen, die RBC in de eerste acht wedstrijden aantrekkelijk lieten voetballen en naar een tiende plaats op de ranglijst loodsten. RBC had zelfs nog wat plaatsen hoger kunnen staan, als het niet tot drie keer toe in de slotfase van een wedstrijd punten had weggegeven. Zo verloren de oranje-witten het laatste duel tegen AGOVV door een doelpunt in de 88e minuut, terwijl ze de gehele wedstrijd een overwicht hadden. De twee wedstrijden daarvoor werden wel in winst omgezet. Op bezoek bij Telstar ging RBC zeer effectief met de kansen om en in eigen huis tegen Go Ahead Eagles speelde het een uitstekende partij en werden de punten dikverdiend in Roosendaal gehouden.

De tegenstander van vrijdag begon aan de competitie met twee strafpunten. Inmiddels staat Fortuna Sittard op +2, maar daarmee bungelen de Limburgers wel onderaan de ranglijst. Opvallend is dat het team van trainer Wim Dusseldorp de vier punten juist behaalde tegen titelkandidaten. Op bezoek bij Sparta werd met 3-3 gelijk gespeeld en twee weken geleden werd in Sittard de eerste overwinning van het seizoen gevierd. Sc Cambuur werd met 2-1 verslagen. Rechtsback Geenen scoorde beide doelpunten.

De lage klassering van Fortuna is mede te wijten aan een wankele defensie. De club kreeg in acht duels al 21 tegentreffers om de oren. Alleen Almere City FC kreeg meer goals te verwerken (25), maar daarvan vielen er al twaalf in n wedstrijd. Fortuna zal het moeten hebben van de - voor Jupiler Leaguebegrippen - goede aanvalslinie met spelers als Fabio Caracciolo, Bernard Hofstede en de van VVV gehuurde Dadda.

RBC Roosendaal-Fortuna Sittard
Datum: 15 oktober 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Abbink
Assistent-scheidsrechters: De Vree en Hoekstra
Vierde official: Bax




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd