RBC wil betalingsregeling met gemeente

Gepost door:Nieuwkomer // 2010-10-13 00:00:00 // 2872 keer bekeken

RBC heeft de gemeente Roosendaal gevraagd om een betalingsregeling voor de opgelopen hypotheekschuld. Die schuld is inmiddels opgelopen tot minimaal 205.000 euro. Daarnaast geeft RBC aan de hypotheektermijnen dit kalenderjaar niet meer te kunnen betalen.

De hypotheekverstrekker (BNG) int de onbetaalde termijnen bij de gemeente Roosendaal die garant staat voor de lening van 3,4 miljoen euro. Wethouder Theunis van Financin heeft onlangs, in opdracht van de gemeenteraad, het verschuldigde bedrag inclusief rente teruggevorderd van RBC.

RBC-directeur Kooistra heeft Theunis uitgelegd dat er dit jaar niet meer betaald kan worden. De wethouder zal enkele plannen uitwerken en die voorleggen aan de gemeenteraad. Het is de vraag of de gemeenteraad hiervoor overstag zal gaan. In het slechtste scenario volgt een executieverkoop of een faillissement en blijft de gemeente Roosendaal waarschijnlijk met een miljoenenverlies zitten.

Kooistra wijt de betalingsachterstand aan de economische crisis. Sponsorinkomsten blijven achter en het was onmogelijk eerder in te grijpen in het spelersbestand. De begroting voor volgend jaar is volgens hem wel op orde.

UPDATE 16:30 uur
RBC heeft de gemeente gevraagd de schuld, bijna 250.000 euro, inclusief rente in tien jaar te mogen aflossen. Het college behandelt het verzoek komende week. Daarna volgt een advies dat in december in de gemeenteraad wordt besproken.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd