Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 25

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC C1 indrukwekkend van 0-2 naar 4-3

Gepost door:Werner // 2010-10-03 00:00:00 // 2996 keer bekeken

Donkere wolken pakten zich zaterdagmiddag samen boven het Mariflex Stadion toenExcelsior Rotterdam in de wedstrijd tegen RBC C1 op 0-2 was gekomen. Het team van Henk Vos wachtte nog steeds op haar 1e overwinning en bij deze tussenstand tegen een fysiek veel sterkere tegenstander leek de wedstrijd halverwege de 1e helft al beslist, totdat Bas v/d Broek de aansluitingstreffer scoorde en daarmee de wedstrijd plotsklaps 'n andere wending gaf. RBC gooide alle schroom van zich af en was vanaf dat moment zeker gelijkwaardig aan de gasten.

Na de rust ging de thuisclub aangevoerd door hetfanatieke thuispubliek op jacht naar de verdiende gelijkmaker en die kwam er uiteindelijk ook via 'n doelpunt van Joardo Latumaerissa. RBC rook bloed en wist dat het nu de kans had om de 1e overwinning van het seizoen te pakken maar moest zeker bedacht zijn op de uitvallen van Excelsior wat toch enigszins aangeslagen was nadat hetdie comfortabele 0-2 voorsprong had verspeeld. De wedstrijd bleef boeiend en de mooiste goal van de middag zou op naam komen van Bart Nieuwkoop die na goed doorzetten van Jeroen Beerendonk de voorzet van laatstgenoemde bijna achteloos met de hak achter de verbouwereerde doelman tegen het net plaatste. Buitenspel oordeelde de assistent van Excelsior maar daarvan kon in de verste verte geen sprake zijn omdat de bal teruggetrokken werd vanaf de achterlijn iets wat de scheidsrechter zeer goed beoordeelde. Lang kon de thuisclub niet genieten van deze verdiende voorsprong want niet veel later lag de bal weer aan de andere kant in het doel. Het zou toch niet waar zijn dat de overwinning nu alweer door de vingers zou glippen, als er iemand de overwinning verdiende deze middag was het RBC C1 wel en zie het geschiedde. Een voorzet wederom vanaf de rechterkant kwam precies voor de voeten van Nordin de Korte en die twijfelde geen moment. 4-3 RBC en daar bleef het uiteindelijk bij, 'n dik en dik verdiende overwinning na een goede wedstrijd van de Oranje brigade en wie weet het juiste opstapje om weer verder omhoog te kunnen kijken.

RBC D2 speelde ook in het Mariflex Stadion, tegenstander was Baronie D1 en al snel bleek dat de ploeg uit Breda de meerdere was van de gatsheren. Het verschil zat hem duidelijk in het fysieke. De allerjongsten van RBC konden het niet bolwerken tegen 'n team wat gewoonweg ouder en groter was. Uitslag 0-3.

RBC A1 pakte na de misser van vorige week toen het bleef steken op 1-1tegen Alexandria '66 A1 de draad weer op in de race om het kampioenschap. Het won in en tegen Spijkenisse met 2-4. Meerdere informatie ontbreekt deze week van deze wedstrijd.

RBC B1 blijft momenteel het zorgenkindje. Ook zaterdag wist het niet tot 'n overwinning te komen en verloor het zij het weer met minieme cijfers, maar daar schiet je niets mee op, van Feyenoord/Excelsior B2 met 2-1. Voor RBC B1 is het te hopen dat er snel 'n kentering komt zodat ze niet te ver gaan achter raken straks wat enkel maar doorwerkt in die koppetjes, maar we blijven positief.

Uitslagen:
Spijkenisse A1 - RBC A1, 2-4
Feyenoord/Excelsior B2 - RBC B1, 2-1
RBC C1 - Excelsior C1, 4-3
Helmond Sport/VVV C2 - RBC C2, 2-4
Helmond Sport/VVV D1 - RBC D1, 2-2
RBC D2 - Baronie D1, 0-3




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd